سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, September 24, 2008

++ Wahai Tuhanku......


"Wahai Tuhanku! Malam yang akan pergi dan siang pula akan mengganti. Wahai malangnya diri! Apakah Engkau akan menerima malamku ini supaya aku berasa bahagia ataupun Engkau akan menolaknya maka aku diberikan takziah? Demi kemuliaan-Mu, jadikanlah caraku ini kekal selama Engkau menghidupkan aku dan bantulah aku di atasnya. Demi kemuliaan-Mu, jika Engkau menghalauku daripada pintu-Mu itu, nescaya aku akan tetap tidak bergerak juga dari situ disebabkan hatiku sangat cinta kepada-Mu."

++ Ahlan Wasahlan Ya Syawal.....

Photobucket

Antum, Maafkan dosa2 ana yang lalu..

Photobucket


"Salam dihulur tanda Kemaafan,
Saling memahami lumrah Insan,

Salam Lembaran untuk semua,

Moga Aidilfitri ini kian bermakna
"

Duit raya tuk semua.. amik jangan segan2.. Pilih je nak yang mana.. hihi

Maaf Zahir Batin yea..

++ DUBAI =)

Click gambar tuk LARGER PIC ~





++ Akak RINDU korang..... PATCHIES~!!

adik2 PATCHI di Sudan..... akak akan ingat kenangan terindah dengan u all selamanya... nak SANGAT jumpa balik.... T-T

Foreva and eva nnnn eva~!!!!.. swweet memories together!!..

Patchies REunion.. besh2...happening gler~ ^^

banyak buku arab la..reti plak nak membace nyer..tgk sudeh!! ..huhu

Enjoy...~!!

join la...tapi kenela mintak kebenaran dulu tau! P

++ Roti Jala bukan Kaler Kuning....

Antum pernah jumpa atau terbuat x, roti jala kaler selain kaler kuning....

kalau x pernah lihat...meh tgk gambr bawah ni... ana sempat buat 2 kaler berbeza selain kuning..


++ BIG PROBLEMO, MUSHKILLAH KABIR~..... kene Insomnia??...TIDAK!!


Erm..kenapalah ana ni jenis susah nak tidur...
dah cuba tapi susah juga..erm ni dari semalam bersengkang mata...ish ish..erm...
dah kene insomnia la ni....ana tahu bahaya..tapi camne nak buat x tau lah...
dah baca buku.....dengar lagu, radio..tolong mak.. but still, mata ni susah bebenor nak tutup..
erm.. antum semua ada tips x mcmmana nak bagi senang tidur?..tulun...perlukan pertolongan daripada antum.. help!! help!!..

p/s : Tips daripada antum semua amatlah diperlukan...syukran..

++ SUDAN.. terpahat di memori hidupku...

Cooking class di rumah ..unty Roza..
resepi : Tiramitsu.. em..sedapnyer....


Bubar di Sudan.. Ya Allah..masa ni...berdebu x boleh cakap...

makan2 di rumah unty Faezah... jamuan pepisahan untuk kami sefamily...UNTY FAEZAH & FAM..syukran jazilan... muaah!! sayang u all..

Emak & madam's day out at Souk Omdurman...

from left: unty Lisna, unty Husna,unty Gina, unty Faezah, Kak J..hehehe..my mum of course.. :)

below: Abdul Ghawi.. Driver blok kami di sudan...dia dah resign dah..kenapa x tahu pula...lepas kami sekeluarga balik Malaysia...

Anak orang sudan...hehehe..comel kan..

gambar2 ni semasa pertandingan bola jaring..di antara jabatan2 Petronas, Sudan..



emak .. no 2 dari kanan..

Briefing sebelum bernula 'game'..

well..ni cuma sikit sj..gambar2 kenangan semasa di Sudan.. ada banyak lagi...tapi biarlah ia menjadi memori berharga buat ana dan sekeluarga... =)

SUDAN
.. I will miss you...eventho..was alotsa bad & good thingys happened there... i ll take it as a great memory in my life...FOREVER....

++ Nabil, Ashley Avenue, Belfast...













Alhamdulillah...Nabil telah selamat tiba di tanah Belfast, United Kingdom...
ni antara gambar-gambar yang ana terima daripada Nabil...di sana, dia tgl di Ashley Avenue..dari apa yang ana lihat.. permandangan & suasana di sana agak tenang.

Queen's University - Tempat Nabil study..

anyway abin...syukran jazilan tuk gambar2 yang abin anta tau...jgn lupa ada lagi, send kat ebah kay.. :D

Sayang Abin..hihi

p/s Belajar elok2 tau.. ^0^

++ Drunk Finalists-2008








and finally...............
















Oleh itu ditegaskan kenapa ARAK itu HARAM ~!!..

u all fikirlah sendiri.....

++ TERLALU UTAMAKAN KESELAMATAN..


Safety First!

hehehehe....mak aiiih...ni betul menjaga keselamatan ni.. :P

++ Anak TEMBIKAI







hmm ape motif ibu ayah dia buat camtu kat anak dia eh?..ish ish ish..

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam