سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, September 30, 2008

++ TAG lagi... Kali ni RAYE pulak~!!!


DiTagged oleh: CATO @ ANGAH..

Syukran jazilan sebab sudi menge'tag' akak..hehe


Raye tahun 2006...

Raye time Kecik-kecik dulu..

p/s: gambar raya 2008 akan diupdate esok :)


5 sebab kenapa mesti sambut raya..

1. Dapat balik kg atuk...

Time ni yang paling best. balik umah atuk..disambut mesra oleh atuk dan saudara mara..wah wah..rasa cam VVIP pulak :P hehe.. yang pastinyer balik kg atuk belah mak yang paling gempak~! dari dulu sampai sekarang.kalau belah ayah, best juga, tapi yang paliiiiing happpening umah atuk sebelah emak.. sebab ape? adelah..huhu

2. Wahai Duit raye..

Fulus..oo Fulus raye..Ni part baling best.. kalau dgn saudara2 diorang akan beri agak masyuk sikit..mklmlah anak2 buah diorang ni kaki kumpul duit raye..so bagi membantu insan yang memerlukan, adalah di wajib kan beri duit raye..hehehe
kalau dah beso ni.. gi raye rumah orang memang susah betul nak dapat duit dah.. ade ke kata yang ana n sedare mara yang dah beso kene pulak bagi duit raye. aih.. kerje pun belum

3. YeS! Mercun + lagu raye

Wah...time ni sungguh sonok sgt.. sebab ape.. sebab bunyi mercun, lagu raye akan kedengaran dengan meriahnya di mana2...terutama malam raye.. best sangat ler.. perasaan nak beraya tu berkobar2... lebih berkobar2 lagi kalau ade saudara2 yang kecoh2 @ kepochi..memang akan menjadikan suasana malam raye tu sungguh happening :D

4.Baju Raye+Kasut raye+Tudung raye

Baru Baru Baru...itulah istilah jika beraya...semua serba serbi baru.. tapi jgnlah kita ikut sifat syaitan yea, kalau baju raya tahun lalu yang masih boleh g
una,pakailah..

5. Tangkap gambar & Salaman + Bermaafan~~~

Ini perkara yang wajib sekali dalam family kami time raya.. tuk di buat kenangan sampai bila2..bersalaman, bermaafan..nagis2..gelak2..memang memori yang terindah..so amatlah diwajibkan bergambar.. kalau ada gambar, adelah kenangan yang boleh tunjuk pada generasi kami yang seterusnya..

Sekian, erm..nak tag sape pulak eh? :

  • Enchek Cam
  • Kiden
  • Norie

++ Last Day PUASA...



Hari terakhir berbuka: Ketupat Palas,Lauk kari & Air Katira

Alhamdulillah... telah berjaya menamatkan hari terakhir puasa dengan jayanya.
meriah sungguh berbuka hari ni.. sebab hampir semua saudara-mara berkumpul.. tapi agak menyedihkan juga kerana adik & kakak ana beraya di perantauan bersama rakan2..tapi x mengapa, InsyaAllah jika dipanjangkan umur kita akan berjumpa lagi.. :)

lepas berbuka, solat maghrib terus ana tgk adik dan sepupu layan mercun.. well, ana tukang tengok & tangkap gambr sj..hehe .. x berani nak main.. huhu

Mercun botol & Mercun Bola

dengan bersemangatnya diorang bermain mercun.. huhu

p/s kalau boleh jangan main mercun eh.. hehe kalau dah ade..layan kan aje..

++ Alhamdulillah yeay~! Esok raya :D

Salam alaik...

Akak ana di Ukraine dan adik lelaki ana di Belfast,UK sudah selamat beraya... hari Selasa 30/9/08..

wah best nyer..dah boleh makan2 lagi...kami di sini masih menunggu waktu berbuka..banyak betul dugaan last day puasa..huhu...tapi xpe, Alhamdulillah ana masih steady lagi.. tadi bantu atuk,makcik & mak masak serunding.. best juga, dapat belajar buat serunding kelapa... mana tau kalau tetibe tinggal kat luar negara ke, boleh buat sendiri kan..

pastu, tengah2 on9 ni..tetibe tefikir pula nak cam 2 cam dengan akak ana.. kebetulan dia pun on9, jadi apa lagi.. calling malling lah..hehe.. xpe, guna internet FREE OF CHARGE aje.. jadi, seronok sakan sepupu ana yang kecik2 ni.. nak cakap dgn kakak saudara dia..memang KECOH.. atuk, mak, mak & makcik ana pun join sama.. rasa2 mau terbalik bilik ni...bunyi suara2 mereka yang seronok nak bercakap dgn akak ana tu..hehe

On Cam 2 cam dengan akak di Ukraine.. masa ni dia sedang masak sup untuk jamuan 'bilik terbuka' sempena Hari Raya... [menyempat lagi]..hehe

[sepupuku yang comel berbual dengan akak via internet ].. suka sakan diorang...



jadi, esok dah raya...so syaitan dah mula lepas.. hmm harap2 dengan izin Allah boleh ana melawan godaan dr mkhluk2 ni. doakan yea.. sungguh x disangke hari ni hari terakhir Ramadhan.. wah rasa mcm laju je masa berlalu pergi.. ntah dapat jumpa bulan Ramadhan tuk tahun depan entah tak...wallahua'lam..

so malam ni dah mula bergema TAKBIR raya di masjid2, surau2, TiVi2 dan x ketinggalan juga di corong2 radio...bunga api, mercun pun dah start main malam ni...hehe.. walaupun illegal & dibenteras oleh badan2 tertentu.. ni kat rumah atuk ana, ada je mercun & bunga api.. sepupu ana dapat stock dari mana entah le.. camne leh lepas ana pun tak tahu... apa2 pun.. dah ada.. layan aje lah malam nanti..hehehe

++ Aktiviti kami sebelum menjelang Hari Raya Aidil Fitri.. (29-30 Sept.08)

Menziarahi pusara saudara-mara ..

Berbuka puasa di Plaza Angsana.. Menu: Mee rebus & Rojak asma [Food Court]

Menganyam KETUPAT..

Merebus KETUPAT & memasak SERUNDING..

p/s: Sudan, ukraine ,Uk dah raye dah hari ni (Selasa)..

SALAM AIDILFITRI
.. SEJUTA KEMAAFAN KU HULURKAN DI HARI YANG MULIA INI...

Kita ZERO-ZERO yea!!

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam