سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, November 30, 2008

++ Ayat-ayat melankolik

Ayat-ayat melankolik
www.iluvislam.com
Fizahsabri
Editor:afdhal87

Apabila semuanya serba tidak kena, dan kita tidak tahu apa lagi yg hendak dibuat,ingatlah..
kita masih boleh bersandar kpd Dia Yang Maha Mengasihi

Apabila hidup dselubungi kegelapan,semuanya silap ,
carilah sinar itu dari Dia Yang Memberi Cahaya

Apabila dibelenggu masalah sedangkan tiada sesiapa pun yang mahu mengambil kisah,
ingatlah pada Dia yg tidak pernah melukakan hatimu. Dia Yang Maha Adil

Apabila hati terluka dan kesakitan itu menumbangkan kudratmu,
jangan berputus asa kerana Dia melihat segala-galanya..

Apabila lemah tidak bermaya sedangkan perjalanan masih jauh perlu diharungi,
carilah kekuatan itu dari Yang Maha Perkasa

Apabila hidup ini dirasakn seperti beban, segala-galanya goyah,
bangunkan semula kota semangat itu dengan keyakinan bahawa itu adalah iradat-Nya..

Apabila jalan di depan digelapi kelam mendung sedangkan tiada sesiapa di sisi sudi menemanimu,
carilah jalan lurus itu dari Dia,yang menjadi satu-satunya panduan hidup

Apabila semua orang di sekeliling tidak mahu mendengar suara dan keluhanmu,
jangan kecewa kerana Dia Maha Mendengar

Apabila miskin dan papa,kita terperangkap dalam kesempitan,
ingatlah kepada Dia Yang Maha Kaya..

Apabila kita dalam kedukaan sedangkan tiada tempat untuk melarikan diri,
mengadulah kepada Dia Yang Maha Esa

Apabila keseorangan dan kedukaan itu seperti tiada penghujungnya,
serahkan dirimu kepada Dia..
satu-satunya tempat yang boleh digantungkan harapan nyata.

Apabila parut lukamu dicederakan lagi,hatimu dicakari kebimbangan,
ingatlah bahawa Dia sentiasa bersama orang-orang yang sabar!

++ Jalan2 di Alamanda , PutraJaya & The Mines Shopping Centre..

Aktiviti kami..30.Nov.2008

Photobucket

Makan sushi di the Mines.. tengah kelaparan..lepas jalan2.. pusing2 dekat Alamanda,Putrajaya..

Photobucket

Yah,Muhd.ni nak makan ke nak main?.. saat romantik bersama ayah, emak & anak.. SESI SUAP MENYUAP~ :D

Photobucket

Menyempat tangkap gambo dlm tandas~ Teknologi yang canggih masa kini.Cara baru tempat keringkan tangan.

Photobucket

ye saye~ :P.. masa ni. tengah boring giler!

++ NEIN~!!!!!!

Salam..

Nien.....ich mochte ein schlagzeug!.. cew_10 so schade.. abah hat mich gesagt , er kauft mir kein schlagzeug..weil es nicht gut ist!.. was???..er hat mich das schlagzeug schon probiert und..plotzlich er hat nien gesagt~!! nien..BITTE~~~ shocked sche.......e

sampai hati......xpe.. sad

++ Jalan2 & makan2 di Al-Marjan Restaurant,KLCC

Salam..

Aktiviti kami.... 29.Nov.2008

Gambar-gambar dibawah yang akan menceritakan segalanya... hee~ so xperlulah ana explain bebanyak kay :P

Photobucket
Makan-makan di Restaurant Al-Marjan di KLCC lepas penat bershopping~
Tetibe rindu nak makan masakan dari negara arab.. tukaq selera..
Photobucket
di (KLCC)tetibe terjumpa dengan kwn abah dr Maritania..berbual2..bergambaq,pastu gi Times Square,bershopping..pilih-pilih baju..
Photobucket
(gambar bawah) emak & abahku yang sungguh ROMANTIK..1 cawan 2 straw...fewwwiiit!

Di promosi YAMAHA..Ingatkan ada drum..kot2 leh survey tp xde.So esok g Alamanda Putrajaya..pergi 'showroom' tu terus..pastu dah ponat 'usha' alat2 musik kat sane,kami g berehat & minum2 di Kedai Kopi di Times Square..lama gaklah pas solat isha' kami dok rehat2 kat situ..melepaskan keletihan & kepenatan selepas sehari bejalan...

so esoq kuar lg.. huhu. letih pun ade. tapi xpe.sebab nak survey YAMAHA Digital drum punye pasal..layankan aje... hee..

oklah. Ilalliqa'!.. nak tido dah ni..penat..
' Tomorrow is a brand new day.. '..

Guten nacht und Assalamualaikum.. :)

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam