سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, July 6, 2008

++Volvo paling LAJU di Johor..


++Siapa x kenal P RAMLEE..

Siapa tak kenal P Ramlee?

Dia seorang pelakon, penyanyi, komposer,pengarah, pelawak, penulis skrip, etc.
Dia seorang Seniman Agung yang terkenal.Semua orang tahu itu.

Tapi tahukah anda P Ramlee adalah anakke-16 daripada 26 adik-beradik?
Tiga daripadanya adalah artis.
Inilah hasil kajian sepuluh tahun yang dijalankan oleh seorang pakar sejarah.

Berikut adalah nama adik-beradiknya:

ARamlee, B Ramlee, CRamlee, D Ramlee, E Ramlee , F Ramlee, GRamlee, H Ramlee, I Ramlee, JRamlee, K Ramlee, L Ramlee, M Ramlee, NRamlee , O Ramlee, P Ramlee, QRamlee, R Ramlee, S Ramlee, T Ramlee, URamlee, V Ramlee, W Ramlee, XRamlee, Y Ramlee, dan Z Ramlee.Yang sempat rakam album dan jadi artisadalah:A Ramlee, L Ramlee, M.Ramlee dan P Ramlee.

Beliau juga ada 3 saudara pupu di manadua daripada merekabergiat dalam bidang music iaitu RamliM.S dan Ramli Sarip.

Manakala seorang lagi terlibat dalam bidang perniagaan..iaitu Ramli Burger.

Sekian terima kasih.hehe

++Kambing di AFRIKA...Bijak..Bijak..hehehe





++Lagu merosakkan aqidah...DIGI ADVERTISEMENT

DIGI ADVERTISEMENT-YELLOW MEN REMEMBER THE SONG .........

Will Follow Him English
lyrics by Norman Gimbel and Arthur Itman
Original lyrics by Jacques Plante
Music by J.W. Stole and Del Roma

I will follow Him
Follow Him
whereever He may go
And near Him I always will be
For nothing can keep me away
He is my Destiny
I will follow Him
Ever since He touched my heart I knew
There isn't an ocean too deep
A mountain so high it can keep

Keep me away
Away from His love
I love Him, I love Him, I love Him
And where He goes I'll follow, I'll follow, I'll follow
I will follow Him
Follow Him whereever He may go
There isn't an ocean too deep
A mountain so high it can keep

Keep me away
(I love Him) Oh yes I love Him
(I'll follow) I'm gonna follow
True love, He'll always be my true love
(Forever) From now until forever
I love Him, I love Him, I love Him
And where He goes I'll follow, I'll follow, I'll follow
He'll always be my true love, my true love, my true love
From now until forever, forever, forever
There isn't an ocean too deep
A mountain so high it can keep

Keep us away
Away from His love

ASSALAMUALAIKUM... .

Adakah anda di luar sana peka, bahawa salah satu iklan yg rasa2 lucu kat dlm TV skarang (org pakai sut kuning mcm bodoh) menggunakan lagu GEREJA dalam iklan tersebut.... selalunya gereja di kawasan kulit hitam atau pendalaman negara dia orangIklan tersebut telah mempengaruhi masyarakat kita dengan menyanyikan lagu tersebut secara tidak sedar kerana cuba mengikut rentak lagu GEREJA tersebut... dipetik " KU KAN MENGIKUT MU, KEMANA SAJA KAU PERGI" or dlm bahasa INGGERIS, "I'm gonna follow him". "HIM" merujuk kepada ISA @ JESUS... .Hal ini sedikit sebanyak telah memesongkan akidah umat ISlam secara halus melalui pengaruh Iklan dan lagu tersebut.

Ramai yang tidak sedar akan hal ini dan mengatakan iklan tersebut best atau pun lucu... tapi sebenarnya itulah strategi org kafir utk menghancurkan agama ISLAM... semoga kita sedar dan dpt menghindari hal ini secara lebih tegas!!!
SALAM... .

Make sure our children do not sing this song......surprise right!!!;

Firman Allah: "Sekali-Kali Tidak Akan Redha Orang-Orang Yahudi Dan Nasrani Itu Sehingga Engkau Mengikut Cara Hidup Mereka." (Surah Al Baqarah : Ayat 120)

++Mengumpat yang DIHARUSKAN!!

Mengumpat Yang Diharuskan

Berkata Imam Nawawi r.a .: Ketahuilah! Sesungguhnya mengumpat ada juga yang dibenarkan kerana tujuan yang benar lagi disyariatkan yang tidak boleh dihasilkan melainkan dengan mengumpat. Ia terdapat pada enam sebab.

1- Pengaduan penganiayaan. Maka harus bagi orang yang dizalimi untuk mengadukan kezaliman yang dikenakan keatasnya kepada Sultan atau hakim atau sebagainya daripada orang-orang yang berkuasa untuk menyekat kezaliman tadi. Contohnya dia berkata: Si pulan ini telah menzalimiku dengan begini-begini.

2 - Meminta pertolongan untuk menegur kemungkaran dan menarik si pelaku maksiat kepada kebenaran. Maka harus bagi seseorang menceritakan kepada orang yang diharapnya mampu untuk menghilangkan kemungkaran itu dengan katanya sebagai contoh : Si pulan itu telah buat sekian-sekian, maka kamu laranglah dia. Dan tujuannya menceritakan keburukan itu adalah untuk menghilangkan kemungkaran itu. Tetapi jika tujuannya bukan untuk itu (bahkan untuk memburuk-burukkannya) maka ia adalah haram.

3 - Bertanya hukum atau cara penyelesaian. Maka harus baginya berkata bagi orang yang ditanyainya itu (sebagai contoh): Ayahku atau abangku atau suamiku atau si pulan telah menzalimiku dengan begini-begini. Adakah haknya berbuat demikian? Dan apakah caranya untuk aku selesaikan masalah ini, atau apakah caranya untuk aku dapatkan hak aku, atau apakah caranya untuk aku sekat kezaliman ini atau sebagainya? Semua ini adalah harus kerana hajat tadi. Tetapi yang lebih baik ialah dengan berkata: Apakah pendapatmu tentang seorang lelaki atau seseorang atau suami (tanpa menyebutkan nama dan menentukan sesiapa) yang berbuat begini-begini? Ini kerana tujuannya untuk bertanya tadi telahpun terhasil sekalipun tidak dinyatakan seseorang yang tertentu. Walau bagaimanapun menyatakan seseorang yang tertentu adalah harus hukumnya

5 - Jika dia seorang yang jelas menu n jukkan kefasiqannya atau bida'hnya. Contohnya orang yang menunjuk-nunjuk bahawa dia meminum arak atau orang yang terang-terang merampas harta orang ramai, memungut cukai (duit pau dan sebagainya), mengenakan cukai secara zalim atau mengetuai perkara-perkara kejahatan. Maka harus disebutkan kejahatan-kejahatan yang dilakukannya secara terang-terangan itu. Tetapi haram menyebut lain-lain keaiban yang ada padanya melainkan jika ia juga diharuskan dengan sebab-sebab lain yang sebutkan ini.

6 - Untuk dikenali Apabila seseorang yang sudah masyhur dengan gelaran seperti (si pulan) yang tempang, yang tuli, yang buta, yang boleh atau sebagainya, maka harus disebutkan pengenalan mereka tadi. Tetapi haram jika disebutnya dengan niat untuk mencelanya. Dan jika boleh mengenalinya dengan pengenalan lain yang lebih elok, maka itulah yang lebih baik.

Allah hu a'lam

++Pantun Jepun..

PANTUN JEPUN

Pulau Hokkaido jauh ketengah

Gunung Fuji bercabang tiga

Hancur Raksaser dikandung tanah

Ultraman yg baik dikenang jua.


Dua tiga Raksaser berlari

Maner nak samer Raksaser Kero

Dua tiga Ultraman boleh kucari

Maner nak samer Ultraman Taro.


Kalau roboh Kota Narita

Papan di Tokyo Ultraman dirikan

Kalau sungguh itu keje Raksasa

Badan dan kepaler dier Ultraman 'fire'kan.



Kajang Ultraman

kajang berlipat

Kajang Raksaser mengkuang layu

Kalau Ultraman Ace tak cukup kuat

Ultraman Neos datang membantu.


Buai laju-lajuSampai Pokok Sena

Apa dalam baju?Lampu Ultraman nyaler.

Mengata dulang paku serpih

Mengata RaksaserUltraman pulak yang lebih-lebih.

Sudah gaharu cendana pulaSudahlah kalah di'fire' pula.

Orang berbudi kiter berbahaser'Fire' diberi pada raksaser.

hehehe.. ;)

++Jom Baca~ bagus untuk direnungi..

Kepada yang masih SINGLE...

Cinta ibarat kupu-kupu.
Makin kau kejar, makin ia menghindar.
Tapi, bila kaubiarkan ia terbang, ia akan
menghampirimu di saat kau tak menduga.
Cinta mampu membahagiakanmu
tapi sering pula ia menyakiti,
Tapi cinta itu hanya istimewa
apabila kau berikan cinta
kepada seseorang yang layak menerima.
Kepada yang ragu-ragu dengan PERNIKAHAN...
Cinta bukannya mencari seseorang yang
"SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang
yang mampu menjadikan dirimu sempurna.


Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...

Jangan katakan "AKU CINTA PADAMU!"
bila kau tidak benar-benar peduli.
Jangan bicarakan soal perasaan
bila itu tidak benar-benar ada.
Jangan kau sentuh hidup seseorang
bila kau hanya berniat main-main dengannya.
Jangan menatap ke dalam mata seseorang
bila apa yang kau lakukan hanya pembohongan.
Hal paling kejam yg dilakukan ialah
membuat seseorang jatuh cinta,
sedangkan kau tdk berniat langsung
"UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.


Kepada yang PATAH HATI...

Sakit... luka… hancur.. patah hati...
bertahan selama kau menginginkannya
dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya.
Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu,
tetapi adalah apa yang boleh diambil dan di hayati
sebagai pengajaran dan hikmahnya.


Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA...

Bagaimana kalau jatuh cinta?
Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai terjerumus.
Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil.
Cubalah untuk memahami tetapi bukan bermakna
tidak boleh meminta apa2.
Bersedialah untuk terluka dan menderita,
tetapi jangan simpan semua rasa sakit
jika itu yang benar2 dialami.


Kepada yang ingin MENGUASAI...

Hatimu patah melihat orang yang kau cintai
berbahagia dgn org lain,
tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui
bahawa orang yang kau cintai ternyata
tidak bahagia dengan mu.


Kepada yang takut MENGAKUI...

Cinta menyakitkan bila anda
putuskan hubungan dengan seseorang.
Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang
memutuskan hubungan dengan mu.
Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila
Orang yang kau cintai langsung tidak
mengetahui perasaanmu terhadapnya.
Kepada yang masih bertahan


MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI...

Hal menyedihkan dalam hidup ialah
bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta.
Kemudian akhirnya menyedari bahawa
dia bukanlah jodohmu dan kau telah
mensia-siakan masa bertahun-tahun
untuk seseorang yang tidak layak.
Kalau sekarang dia sudah tidak layak,
10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak.
Biarkan dia pergi dan lupakan..

++nak jadi KELAPA atau MUTIARA?

nAk jD kElApA aTaU mUtIaRa???

Buat mereka yg bergelar wanita dan gadis...Apabila kamu berkawan dengan lelaki,Ingatlah ada dua pilihan terbentangYang Pertama..

Kamu jadi seperti kelapa..

Mudah diperoleh..Diparut..Diperah..Dan diambil santannya..
Lepas tu hampasnya dibuang...

Yang Kedua..

Kamu menjadi sebutir mutiara..

Berada di dasar lautan..

Tersimpan rapi..Dilindungi kulit..Bukan senang nak melihat..Apa lagi mendapatkannya..hanya orang yang bertuah..

Beruasaha menyelami dasar lautan..

Dapat memperolehnya..Harganya mahal sekali..

Dan ia akan tersimpan selamanya..

Jadi..Kamu pilihlah samadaHendak menjadi kelapa ataupun mutiara..

Di sebalik santan..menjadi penyedap makanan..diperah segala kenikmatan..dengan mudah jatuh menjadi titisan..akhirnya habis kari dimakan..pulut panggang sisa habis ditelan..dan santan hilang tak jadi ingatan..

yang terasa lazat hanya kari dan pulut panggang..orang tak kenang jasa santan..Mutiara..tertanam di dasar yang paling dalam..sukar andai mengharap jadi perhatian keranadilapisi kulit yang keras menghadang..namun kiranya ditemui insan..akan menjadi permata hiasan..

terletak tinggi di cincin idaman..atau di leher nan jinjang..atau di lengan menawan..makin lama mutiara tertanam..makin tinggi nilaian..Menjadi santan..

mudah jadi perhatian..tapi hanya sebentar jadi santapan..kemudian hilang segala nikmat dan pujian..Menjadi mutiara..sukar ditemukan..namun bila dihias indah gadis perawan..hilang ia..tangisan mengiringi berzaman..


OLEH ITU..TENTUKAN YANG MANA SATUPILIHAN..

++ Ich Liebe Dich

BITTE ALLES LESEN ES IST WICHTIG!!!!!!!!!!!!!!>

ich schik in einfach ma weiter ma sehn was passirt>

1. Kuss auf die Hand = Ich verehre dich.>>
2. Kuss auf die Wange = Ich möchte, dass wir nur Freunde sind.>>
3. Kuss in den Nacken = Ich will dich.>>
4. Kuss auf die Lippen = Ich liebe dich.>>
5. Kuss auf die Ohren = Ich spiele nur mit dir.>>
6. Ein Blick in deine Augen = Küss mich.>>
7. Mit deinen Haaren spielen = Ohne dich kann ich nicht leben.>>
8. Hände um deine Taille = Ich mag dich viel zu sehr, um dich gehen zu>>

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam