سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, November 14, 2008

++ Transsexueller in den USA erwartet zweites Baby / Thomas Beatie 'Lelaki' pertama melahirkan anak


Tadi mase ana tengah godeh2 Yahoo Deutchland tertibe ana terbace satu artikel ni pasal seorang perempuan yang kononnyer 'lelaki' sedang mengandungkan anak ke 2 dan kini tengah dok mengire tarikh kelahiran anak dia tu...

Der Transsexuelle Thomas Beatie, der im Juni als erster "Mann" der Welt eine Tochter zur Welt brachte, ist zum zweiten Mal schwanger. Beatie sagte der Star-TV-Moderatorin Barbara Walters im Fernsehsender ABC, er habe seine jahrelange Behandlung mit männlichen Testosteron-Hormonen nicht fortgesetzt, weil seine Frau Nancy und er sich ein weiteres Kind wünschten. Das errechnete Geburtsdatum für das zweite Kind solle der 12. Juni 2009 sein. Unklar war zunächst, ob sich der 34-Jährige erneut künstlich befruchten ließ.

Beaties Frau Nancy kann nach einer operativen Entfernung ihrer Gebärmutter keine Kinder bekommen. Die Nachricht von dem "schwangeren Mann" hatte im Frühjahr weltweit für Aufsehen gesorgt. Das Homosexuellen-Magazin "The Advocate" hatte im April Fotos von Beatie mit Bart und nacktem Schwangerschaftsbauch abgebildet.

Thomas Pictures, Images and Photos

Der Transsexuelle wurde als Mädchen geboren und hieß zunächst Tracy. Anfangs lebte Beatie in einer lesbischen Beziehung mit Nancy. Beide heirateten 1993. 1998 unterzog sich Beatie erfolgreich einer Geschlechtsumwandlung, behielt jedoch Eierstöcke und Gebärmutter und unterzog sich keiner Operation für einen künstlichen Penis. Die mit Hilfe künstlicher Befruchtung gezeugte Tochter Susan wurde in einem Krankenhaus in Oregon ohne Kaiserschnitt geboren.

Thomas Beatie4+Wife Pictures, Images and Photos

Thomas Beatie, also known as The Pregnant Man, has given birth to a girl, he confirms to PEOPLE exclusively. Beatie, 34, who began life as a woman and legally switched to a male identity, while preserving his female reproductive organs, and his wife Nancy, 46, welcomed a daughter at an Oregon hospital on June 29. Both Beatie and his daughter are healthy and doing well, he tells PEOPLE.

Pernahkah antum mendengar kisah tentang seorang perempuan ber'tukar' menjadi lelaki dengan menambah hormon lelaki ke dalam badannya dan menukar alat2 sulit dia?.. ish ish... xsanggup den..

erm.. ape lah nak jadik dengan dunia sekarang ni...NAUZUBILLAH minzallik..

++ Bunyi macam jenaka,tapi jangan gelak

pork butt Pictures, Images and Photos

Daging 'B'...Photobucket



Bunyi macam jenaka. Tapi jangan gelak sehingga dah habis baca. ini kisah benar"Kesah yang aku nak paparkan dan berkongsi dengan kalian, adalah kesah benar yang dialami oleh diri aku dan abang aku.Walaupun bunyi macam kelakar, tapi pada aku ianya tak lucu.

Malah ia nya menyentuh tentang pegangan agama kita. Dulu timbul pasal makanan syubahat,kemudian timbul pula bukan saja makanan subahat malahan dah ada makanan haram yang di label sebagai halal. Sehinggakan dah ada DAGING BABI PANGGANG yang berlabel HALAL, siap dengan Label halal JAKIM.

Tak tahulah aku sejak bila pula daging babi di kira halal. Sila tunjukkan nas mana!!!! Al Quran dah ada, jelas mengatakan babi tu HARAM!!!

Aku cadangkan jangan gunakan perkataan Khinzir mulai hari ini. Kita gunakan perkataan BABI. Dulu kita gunakan perkataan khinzir kononnya nak jaga hati orang-orang yang makan babi. Nanti tak lalu mereka nak makan babi tu.

Orang puteh pun menggunakan perkataan babi bila mencarut. "You pig!!" Atau untuk menunjukkan sesuatu itu kotor. Berbalik pada pengalaman aku diawal 80an ketika dalam perjalanan dari Singapore ke London aku di hidangkan nasi berlauk kari daging dan salad. Sebelum penerbangan sebagai mana orang Islam yang lain, aku telah menunaikan tanggong jawab aku sebagai orang Islam memesan makanan halal semasa nak confirmkan flight.

Namun saperti biasa sebelum menjamah makanan aku tanya stewardess mat saleh yang seksi tu,

Ramlisdar: "Is this food halal as ordered?"

Stewardess: "Yes Sir you dont have to worry." Untuk kepastian aku tanya lagi

Ramlisdar: "What meat is this? if you dont mind telling me?"

Mengelabar steawrdess bila aku tanya. ¡ Just hang on Sir I will ask my colleague for confirmation.¡¨ Orang-orang sebelah aku dok makan, aku pula terkial-kial menunggu. Tunggu punya tunggu stewardess tu pun muncul.

Stewardess: " I am pleased to confirm, it is pork Sir" Terkejut berok aku dibuatnya. Depan aku dalam pinggan ada babi. Nasib baik aku tak makan lagi. Aku marah betul. Dah book makanan halal pun masih dapat babi. So everyone be careful!!!

Aku pun bagi tahu pada stewardess tu aku ni Muslim. Sebagai muslim aku tak boleh makan babi.

Stewardess: " No problem Sir"

Tahu apa stewardess tu buat? Dia keluarkan daging babi tu dan pulangkan pinggan tu pada aku. Lagi aku terkejut berok dan marah. Orang lain dah mula habis makan dalam kapalterbang tu, aku masih menunggu makanan. Aku pun protest dan minta jumpa chief dia. Kelam kabut dia cari makanan di 1st class tingkat atas. (Jumbo 747 ada 2 tingkat.)

Chief: "We are sorry Sir. There must be some kind of misscommunication" Perut aku dah lapar. Aku tak kira yang penting aku nak makan. Dan aku nak makan makanan halal.

Stewardess: "Here you are Sir. Luckily we managed to get this Vegetarian food for you" Salad pun saladlah. asalkan halal untuk mengisi perut yang dah lapar.

Mat saleh-mat saleh yang lain heran melihat apa kena dengan Melayu yang seorang ni. Neighbour sebelah siap tanya. " Are you vegetarian Sir?"

Ramlisdar: "No I am not a vegetarian" Nilah masa nak beri penerangan pada non-muslim.

Ramlisdar: "I am a muslim. Being a muslim we have to eat food that is halal" Satu hal juga nak terangkan apa itu halal. Senang nya aku guna analogy orang yahudi. Aku kata saperti orang yahudi mereka kena makan makanan Kosher. Kami orang Islam kena makan makanan halal. Baru dia anggok.

Selepas kejadian itu bila aku travel oversea aku order makanan Kosher. Dari pengalaman aku makanan Kosher lebeh selamat. Setiap kali awal penerbangan, cabin crew akan bawa aku dulang besar, yang akan merupakan makanan aku untuk sepanjang perjalanan hingga next stop. Dulang besar ini di tutup dengan aluminium foil.

Atas foil itu atas surat pengesahan Rabbi siap dengan tanda tangan Rabbi tersebut mengesahkan makanan ini adalah Kosher. Aku makan kosher berdasarkan penerangan seorang ustaz yang mengatakan kita dibenarkan makan makanan Kosher. Satu lagi pengalaman abang aku. Dia makan di rumah kawan nya berbangsa Cina. Sebelum makan abang aku tanya ayam yang dihidangkan tu disembelih tak?

Jawab kawan nya dont worry ayam tu dah disembelih. Lauk pula memang sedap, abang aku pun makan dengan selera nya. Lepas makan, mereka pun duduk berehat sambil berbual. Abang aku pun tanyalah siapa yang sembelih ayam yang sedap tadi. Kawan nya jawab selamba saja. Akulah yang sembelih ayam tadi. Abang aku cerita, dia minta permisi untuk balik. Bila dah keluar rumah kawan nya dia muntah.


Pengajaran dari cerita diatas.


1. berhati hati bila makan. Tentukan makanan itu halal. Baca label.Tanya soalan jika perlu.

2. Tanya soalan yang betul. Jangan jadi macam abang aku. Abang aku patut tanya makanan ni halal ke? lepas tanya jika halal. Tanya dari mana punca?

3. Pihak berkuasa juga perlu memainkan peranan mereka. Lihat betapa hati-hati orang yahudi dengan makanan mereka. Pihak berkuasa yahudi memainkan peranan mereka untuk menentukan yang orang yahudi mendapat makanan Kosher yang disahkan.


Kalau orang yahudi berhati-hati dengan makanan mereka. Kita sebagai orang Islam mestilah lebeh berhati-hati dari orang yahudi." "Ya Allah, selamatkanlah umat Islam yg sedang sengsara di Lubnan, Palestin, Afghanistan, Iraq, Chechnya serta diseluruh pelosok dunia akibat dari angkara mungkar dan kekejaman musuh-musuh Mu. Peliharakanlah mereka, lindungilah mereka, kasihanilah mereka dan berikanlah rahmatMu ke atas mereka. Amin, ya Rabbal A'lamin."


++ Restoran Halal Sudah Tamat Tempoh ?

Photobucket

Saya agak terkejut apabila melihat senarai restoran halal di Malaysia di laman web Jakim

(BUKA DI SINI). Saya dapati majoriti restoran yang diberikan sijil halal sudah pun tamat tempoh. Saya tidak pasti samada pihak JAKIM yang belum 'update' senarai di web tersebut ataupun ia memang benar-benar berlaku. Jika hal ini benar-benar berlaku, kelihatan terlalu banyak restoran yang cukup popular dengan cop halal jakim rupanya sudah tidak lagi di bawah penyeliaan dan tanggung jawab halal oleh JAKIM.

Secara peribadi, saya amat mengharapkan suatu tindakan dan follow up dilakukan oleh pihak JAKIM terutamanya berkenaan status halal restoran terbabit. Berikut adalah beberapa contoh restoran yang web JAKIM itu, ia hanyalah petikan dari 3 halaman dari 100 halaman.

Sekian

Zaharuddin Abd Rahman

www.zaharuddin.net

++ Koordinasi otak kiri dan kanan

Semasa anda duduk, putarkan kaki kanan anda mengikut arah putaran jam.

Dalam masa yang sama cuba tulis nombor 6 menggunakan tangan kanan anda... ..
Kaki anda akan bertukar putaran jam secara spontan, atau tersangkut...

Kenapa?? tak percaya ??

THERE IS A LOT OF THINGS WE DON'T KNOW ABOUT OURSELVES !!


Brain Pictures, Images and Photos

++ Fakta pelik tapi benar!

YKK Zip Pictures, Images and Photos


1. Look at your zipper. See the initials YKK?

It stands for Yoshida Kogyo Kabushibibaisha, the world's largest zipper manufacturer.

2. A raisin dropped in a glass of fresh champagne will bounce up and down ontinuously
from the bottom of the glass to the top.

3. A duck's quack doesn't echo. No one knows why.

4. 40 percent of McDonald's profits come from the sales of Happy Meals.

5. 315 entries in Webster's 1996 Dictionary were misspelled.
6. On the average, 12 newborns will be given to the wrong parents
daily.

7. Chocolate kills dogs! True, chocolate affects a dog's heart and nervous
system.
A few ounces is enough to kill a small sized dog.

8. Most lipstick contains fish scales. (yucks)

9. Ketchup was sold in the 1830's as a medicine.

10. Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam