سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, October 31, 2008

++ Internet oh Internet..

Salam..

Internet buat hal pula hari ni.. penat menunggu dari pagi tadi.. cuba banyak kali, tetap fail.. Sobs~! Sobs~!

sekarang ni kenalah guna internet di bilik adik...huhu susahla.. dah kena kongsi.. so antum semua minta maaflah yea kalau ana jarang update blog ni.. ;(

SABO je lah~

Photobucket

Photobucket

Photobucket

++ A proof for the existence of God


This is a nice video, where a German guy demonstrates an experiment proving the existence of God. The video is in German, but the experiment is simply to decompose a pen into its pieces, throw them onto the floor and see if the pen constructs itself by chance or not. So you can try it at home.

Ich beweise dass Gott existiert



++ Orang syahid tak pernah mati!


Wahai hamba yang tekun beribadat di dua tanah haram, jika kau melihat kami, nescaya engkau akan mengetahui bahawa engkau sedang bermain dengan ibadatmu Sesiapa yang berlumuran air mata dipipinya, maka tengkuk - tengkuk kami pula berlumuran darah. Atau ada yang kudanya keletihan sia-sia, Sedang kuda kami keletihan di pagi hari.

Kalian dipenuhi oleh bau wewangian, Sedangkan wewangian kami adalah debu-debu nan indah yang diterbangkan teracak kuda kejam dan gersang, serta debu. Kami dianugerahi untaian kata Nabi kami, Kalimat Shahih yang benar … bukan dusta. Tak ‘kan sama, debu yang bersarang di hidung hamba Allah, dengan asap neraka! … bukan dusta.

Inilah Kitabullah, berucap kepada kami, Orang syahid tak pernah mati! … bukan dusta....

++ de Schnee isch da in die Schweiz ( The Snow is here in Switzerland ) 2008 Winter~!







I MISS PLAYING SNOW in Switzerland~~~~ Duhh~~ Ich Frage mich ( imma ) ob ich nach Schweiz wida fliegen kann....... sobs~! sobs~!!

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam