سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, July 1, 2008

++[Nasyeed] Nur Syahadah - Far East

Nur Syahadah


Tika terbuka hari
Cahaya yang cerah
Menerangi hatimu
Mulus terbias di wajah
Kau sambut dengan redha
Hadirnya hidayah
Nekad pendirian terungkai kalimah


c/o

Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu itu
Nur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih
Sejernih embun pagi
Sebersih dirimu
Tanpa dicemari walaupun sebutir debu
Kekallah oh dirimu di dalam rahmat-Nya
Iringan doaku moga kau bahagia


Bridge

Akan ku bimbingmu Sekadar yang ku termampu
Menyemai iman dan menuai takwa
Biar tak bertemu di gerbang mahligai cinta
Cukuplah sekadar teman yang biasa


Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu itu


Nur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih
Bersatu Nur Syahadah di dalam syahdu…

++Visit Terengganu 2008..

Salam Alaik...



apa khabar semua?..harap2 u all semua sihat di bawah jagaan Allah S.W.T.

anyway, xde banyak benda yang berlaku lately..cuma 2 hari lepas aku kembali ke rumah dari Terengganu selepas menghantar adik aku daftar kemasukan UITM sesi Julai 08..

perjalanan dari KL ke Kuala Terengganu agak meletihkan jugalah..hmm..dalam 7-8 jam aku & adik2 dalam kereta..yang buat sarat tu, barang2 adik aku yang nak dibawa masuk ke asrama..hmm..banyak betul..rasa macam nak patah pinggang pun ade jugak..tapi Alhamdulillah, kami selamat tiba di sana..

hmm..agak seronok juga bila berada di sana..maklumlah since aku kecil dulu...hmm darjah berapa aku tak ingat..tu yang last aku ke sana...di sana, we all tinggal dekat Permai Inn..hotel 4 star kalau x silap aku...oklah tempat tu pun not bad..x jauh dari UTIM Cendering, tempat adik aku study..

so Alhamdulillah, akhirnya aku dapat juga kembali ke Terengganu...hmm..agak banyak perubahan yang aku nampak di sana.. penduduk di sana pun, ramah-ramah belaka...yelah..kenapa nak sombong2 kan...kita pun manusia...apa2 pun, teringin nak kembali ke sana lagi...

hmm..kitorang stay kat sana selama 4 hari 3 malam...banyak juga tempat kitorang lawati walaupun kesuntukan masa...hmm..antaranya, Masjid Terapung, Masjid Kristal, Pasar Payang, pembuatan Keropok Lekor Adik-Beradik di Losong, tempat penghasilan kain batik dan songket..
adalah juga, emak & abah beli buah tangan sikit2 nak dibawa balik KL..hmm..aku kat sana, x terlepas makan keropok lekor...dah memang kesukaan aku..hehehe

insyaAllah kalau ada rezeki aku akan ke sana lagi..maybe masa family aku datang melawat adik aku di Terengganu.. aku xkan lepaskan peluang ni... :)

++[Nasyeed] Cinta Pertama - Kumpulan FAR EAST

Cinta Pertama
Lirik Lagu Nasyid Far East 2,073 views
July 29, 2007 at 10:12 pm

Mekar di kamar hati cinta pertama
Engkau ciptaan seni idaman kasih
Antara bibir tersiratnya pekerti
Kelembutan yang mendamaikan jiwa

Bermula kau di sini penentu bicara
Kalam kebenaran tiada berdusta
Dirimu berharga dari segala-galannya
Bertakhta keimanan untuk dipertahankan

Hadirlah cinta cinta pertama
Hadirlah cinta cinta utama
Sayangi diri ini cinta cinta pertama
Hati ini cinta cinta pertama

Tiada sia-sia menyintai diri
Sempurna sejahtara

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam