سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, May 16, 2008

++Kawan-kawan lama SKTU ...dapat contact diorang semula!

















Salam..


Hari nie..aku rase seronok la sikit pasal aku dapat semula contact number kawan-kawan lama aku time sekolah rendah dulu..[Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Universiti], Seri Kembangan..aku dapat contact number ni pun dari kawan aku yang baik hati ni..nama dia Siti Maryam..hehe..

dia yang fowardkan nombor-nombor diorang ni kat aku..hehe..nasib bek terjumpe dia kat YM.. Terima Kasih daun keladi la eh...hehehe..jadi..tadi adela juga aku bersms dengan diorang..just tanye khabar..maklumlah..masing-masing dah ada haluan sendiri..ada yang kawan aku yang dah bertunang..tunggu masa nak bernikah aje..
Rahiah bt Hj Abrar..yang selamat bertunang Dec tahun lalu..Tahniahla dari aku..tak sangke pun ade ..yelah..kawan-kawan aku yang sebaya dah nak jejak kaki ke jinjang pelamin..heheh..

oklah..kite lupakan kisah kawan aku nak bernikah tu..so sekarang ni ramai kawan-kawan aku dah busy dengan impian dan kehidupan masing2...yelah..macam aku pun..ada impian juga..nak kuasai bahasa german yang aku ada ni... so...aku sebenarnye xsabar sangat nak buat ReUnion semula dengan diorang..insyaAllah la..kalau ade rezeki aku ke Germany nanti..aku ingat nak wat gath. budak2 lama...jumpe balik..confirm banyak cite..hehe..=)

so kepada kawan-kawan aku diluar sana yang masih kenal
NAJIBAH BT ALI...tahun 6 UM, 6 As-Siddiq (Sek agama.),budak pengawas bercermin mata ala 70's & berbraces dulu tu..contact2 la aku yea..Rindu Korang sangat!

++Talian Misteri [+62...........ilmu Hitam] KARUT!

Assalamualaikum WBT...

Hai..pekaba semua?...so..kite berjumpe lagi..hehehe..hari ni..aku ader terbace paper Harian Metro pasal talian yang bernombor panjang bewarna merah yang gune ilmu hitam tu..menyebabkan 2 kematian di Puchong..

"Petikannya yang aku terima daripada rakan aku melalui YM: Attention!! if u r receiving any call from the number that is unusually short (like 4 digits or sumthin) or any number that starts with +62 or any number that appeared in red.. please dont answer!! it can kill you!! this ain't no joke!! please be careful coz there are people out there who are still practising BLACK MAGIC!! please.. i dont wanna lose you!!

aku ingatkan bende ni betul la..sebab dah banyak kali aku terima message and email pasal ni..aku bukan nak percaye sangat pasal benda-benda karut ni..tapi tetibe pulak aku rase was2 pasal ni..dah tu..aku bagitaula kat mak , adik dan atuk aku pasal ni..tup..tup..aku selak paper tu [muka surat bape ntah]..then aku tersenyum sendiri..pasal semua tu karut je..budak pompuan yang anta sms palsu tu pun dah kene tangkap..

hidup-hidup aku ingatkan betul..dah aku bgtau diorang..last-last..aku cakap kat diorang ..aku minta maaf la..benda tu semua tipu..sebenarnye tujuan aku inform kat diorang pasal semua ni pasal yelah..xnak bagi diorang terkena..lagipunkan sekarang ni banyak benda-benda pelik berlaku..so tak mustahila...last2 benda-benda ni semua tipu..Alhamdulillah la..

apelah kan..nak buat lawak pun..biar la bende logik sket..bukannye kelakar pun..lagi menyusahkan orang adalah..
sekarang ni , dah kene cekup..sape malu?..anda dan keluarga anda juga..Nauzubillah..harap-harap xdelah diantara kita yang buat macam ni..berdosa je kan...

++Cuba anda hayati petikan ini..












Cinta Sesama Manusia atau.....












Cinta kepada ALLAH?..


"Inikah ertinya CINTA. Hadir tanpa dipinta. Hati ingin menerima tapi dibatasi cita. Sinar wajahnya bercahaya membuat diriku terpesona. Namun aku masih mencari cinta Yang Maha Esa..Oh Tuhanku, aku mendamba cinta dan rahmat dari-Mu."


apa yang u all faham drpd petikan ni?..

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam