سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, January 12, 2009

++ Kempen boikot barangan AS perlu menyeluruh

boikot israel Pictures, Images and Photos

KUALA LUMPUR 11 Jan. - Persatuan Penasihat Pengguna-Pengguna Malaysia mengingatkan kempen boikot barangan Amerika Syarikat (AS) hanya akan berjaya jika ia mendapat sokongan menyeluruh masyarakat pengguna.

Naib Presidennya, M. Subramaniam berkata, kempen itu setakat ini belum menampakkan kesan besar kerana penglibatannya masih terhad.

Menurutnya, kempen itu merupakan idea yang baik untuk memberi kesan langsung terhadap ekonomi AS tetapi ia tidak akan mencapai matlamatnya jika hanya segelintir masyarakat pengguna yang terlibat.

''Sekiranya kempen ini mendapat sokongan semua rakyat secara berterusan, kita akan melihat impaknya akan diterima AS dalam masa tidak lebih dua bulan,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Setiausaha Agung Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA), Muhammad Shaani Abdullah pula berkata, kejayaan kempen bergantung sepenuhnya kepada komitmen pengguna.

''Komitmen itu akan muncul jika rakyat merasakan ketidakadilan yang berlaku di Palestin,'' katanya.

Menurutnya, kempen memboikot produk AS bertujuan mendesak pengeluar di sana supaya menekan kerajaan AS mengarahkan Israel menghentikan serangan ke atas Palestin.

Pengarah Projek Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Noor Nirwandy Mat Noordin pula berharap selain pengguna, pasar raya juga bersama-sama memboikot produk AS.

Komitmen mereka katanya, penting untuk memaklumkan kepada pengguna tentang barangan yang perlu diboikot.

''Mereka perlu menjalankan kempen kepada pengguna untuk membeli barangan buatan Malaysia sebagai tanda sokongan,'' katanya.


Boikot Israel Pictures, Images and Photos

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam