سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, March 3, 2009

++ Apakah kamu pernah mengerti apa itu cinta?

EMO Pictures, Images and Photos

Aku tahu pastinya dia juga terasa sakit sekarang, terpaksa melalui keperitan sambil dimamah usia. Mungkin juga aku tahu bahawa dia sudah mahu pergi sekarang dan terpaksa meninggalkan semua?

“Saat cinta bicara, aku tak kuasa untuk bisa jauh darinya dirinya,
sejak membuka mata hingga malam tiba, ku lihat hanya bayang dirinya,
jangankan selingkuh pikirkan yang lain, sejenak bisa tak mampu,
Rindu ini menerjah sangat kuat sayang dan kau begitu memikat setiap saat sayang…”

schatz ich liebe dich Pictures, Images and Photos
Dalam diam sesungguhnya aku dalam keserbesalahan..kerna aku teringatkan satu kata-katanya yang agak tegas tapi gusar juga pendiriannya. Mmg aku begitu mencintainya, dan pada masa yang sama aku juga terpaksa memikirkan masa depannya. Bagimana aku harus buat? Apakah aku terpaksa melepaskan dia pergi? Apakah aku terpaksa meletakkan dia kembali ke tempat asalnya?Apakah harus aku pendamkan sahaja cinta ini? Aku begitu cintakan dia, shinggakan aku tidak sanggup menjawab semua soalan itu…

Sejujurnya dia juga begitu, terikat dalam bulatan atau terlekap sudah dalam takdiran. Pastinya kini kita mengerti bahawa cinta itu tidak pernah tahu sempadan , usia, pangkat atau kebendaan. Biar dari jauhnya dan luasnya lautan tetap akan harungi jua. Setia kasih dan jujurnya, diri akan terasa begitu aman ketika bersama, tiada pikiran luar yang mahu disisipkan, tidak rela jauh dari pelukan dan hembusan nafas ketika beradu mata hati…

Tiada siapa tahu, bila kehadiran cinta itu..atau ianya begitu halus untuk diterjemahkan. Walau tidak terusan tapi diri ini seakan pernah bertemu mengikat kasih dari masa yang lampau..dan ketika benar-benar di temukan ianya begitu ringkas dan membuatkan hati terasa aman. Pasti sudah tahu ianya begitu sempurna walau tidak kelihatan
dgn terang. Pandangan luaran bukanlah ukuran seperti yang aku ungkapkan kerana setiap manusia itu dijadikan dgn unik dan melengkapkan.

Tidak dinafikan, kita banyak melakukan kesilapan tp semua itu mungkin cabang-cabang cinta yang harus di tanganni..bagaimana mengendalikan itu juga bergantung pada kesempurnaan dan masa.

sumber:Hairul Ns

miss you Pictures, Images and Photos

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Kata-kata..

sutera Pictures, Images and Photos

Kata-kata yang lembut dapat melembutkan hati yang lebih keras dari batu.
Tetapi kata-kata yang kasar dapat mengasarkan hati yang lunak seperti sutera. -------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam