سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, January 5, 2009

++ Eiii!!! PENIPU la dier ni!!

Liar 8 Pictures, Images and Photos

Bagaimana nak mengenali samada anda sedang dibohong? Tidak kira lelaki atau wanita, kalau dah kaki pembohong tu kawan baik pun digulainya hidup-hidup.Di bawah adalah tip-tip cara mengenali seseorang itu sedang berbohong..

Menyentuh hidung

ville touching nose Pictures, Images and Photos
Apabila seseorang itu berbohong, tisu-tisu erektil pada hidungnya akan dipenuhi darah menyebabkan ianya membesar. Fenomena ini juga dikenali sebagai kesan pinocchio. Jadi, apabila si dia bercakap dengan anda dan kerap menyentuh hidung yang tidak gatal, sebenarnya ada sesuatu yang diselindungkannya.

Menutup mulut

Liar 5 Pictures, Images and Photos
Ada sesetengah orang meletakkan tangan di atas mulut mereka apabila berbohong. Ini merupakan satu tindak balas automatik yang lahir dari segi psikologi kerana dari kecil lagi sudah dididik untuk tidak berbohong. Apabila mulut mengeluarkan kata-kata dusta, tangan cuba menghalangnya.

Gagap

Liar Pictures, Images and Photos
Apabila seseorang yang bercakap lancar dan licin tiba-tiba gagap merupakan tanda-tanda sedang mengalami tekanan emosi. Sekiranya tiada apa-apa petunjuk bahawa tekanan ini disebabkan perkara lain seperti sedih, pilu, marah dan sebagainya, kemungkinan besar orang tersebut berbohong. Jadi, jika anda bertanya pada teman lelaki/suami anda dan sidia gagap untuk menjawabnya, maka anda tahu membuat kesimpulan atas tindakannya itu.

Pergerakan mata

eyes Pictures, Images and Photos
Orang yang berbohong akan cuba meyakinkan pendengarnya dengan memandang tepat pada mata mangsa. Oleh itu,sekiranya kelipan mata berkurangan dari kadar biasa, ini mungkin tanda berbohong. Sebaliknya, ada juga keadaan dimana sekiranya mata seseorang itu tiba-tiba berkedip dengan banyaknya, ini merupakan tanda-tanda tekanan perasaan yang berkemungkinan disebabkan berbohong juga. Kerlipan mata yang normal sahaja menunjukkan dirinya tidak berbohong.

Melengah-lengahkan jawapan

Liar 2 Pictures, Images and Photos
Orang yang berbohong perlu berfikir sebentar untuk mereka cipta pembohongannya. Berfikir terlalu lama, berdehem, batuk dan sebagainya merupakan tanda-tanda bahawa orang tersebut mungkin berdusta.

Resah

Liar. Pictures, Images and Photos
Orang yang berdusta kerap gelisah dan mengubah-ubah posturnya. Apabila seseorang yang dalam keadaan tenang tiba-tiba sahaja menjadi resah dan tidak senang duduk apabila berhadapan dengan sesuatu soalan, ini berkemungkinan merupakan bahawa seseorang itu sedang berbohong.

Kesimpulannya, sekiranya kita ingin mengesan sama ada seseorang itu berbohong, kita perlu sentiasa memerhatikan air muka dan gerak badannya dengan teliti. Body language sudah boleh menunjukkan sama ada dirinya berbohong atau tidak. Sebarang perubahan dari keadaan normal mungkin merupakan tanda orang tersebut berbohong.

LIAR Pictures, Images and PhotosLIAR Pictures, Images and Photos
mouth shut Pictures, Images and PhotosSo, just SHUT ur mouth~!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ TAKE ACTION: Oppose the Attack on Gaza Please circulate widely

gaza Pictures, Images and Photos

Over the past 24 hours, Israel has intensified its massacre of the people of Gaza. The attacks continue from the air, navy and ground assaults.
Friends of Al-Aqsa calls upon everyone to intensify protests against this barbarity.
While the Israeli war machine is murdering Palestinians; governments around the world are still failing to condemn Israel and assert international pressure on the aggressive state to stop this war. The media is allowing Israeli narratives t o go unchallenged and the Israeli economy is being boosted while Gaza lies in ruins.

TAKE ACTION today and every day until these attacks stop.

1] Politicians
Write to the Prime Minister; Foreign Minister and your local MP demanding they call upon Israel to immediately withdraw from Gaza and stop the bombing.

Rt Hon. Prime Minister Gordon Brown
10 Downing Street
London
SW1 2AA
You can fax the Prime Minister on 020 7925 0918

Right Hon David Miliband MP
Foreign Secretary
Foreign & Commonwealth Office
King Charles Street
London SW1A 2AH
Tel: 020 7008 1500 (switchboard)

Find your local MP here.


2] Media
Write to the Media and request balanced reporting of this conflict and a challenge to the Israeli government for not allowing foreign journalists into Gaza to report on the humanitarian situation on the ground:


BBC News – 020 8743 8000 / 0870 0100 222 E: news24.comments@ bbc.co.uk
ITN – Tel - 0207 833 3000
Sky News – 020 7705 3000 / 08702 403000


3] Boycott
It is now more important than ever to boycott Israeli goods and contact all stores and supermarkets that stock Israeli goods requesting that they remove them from their shelves in protest at Israeli actions. Picket shops like Marks and Spencer who are long time supporters of Israel.


4] Protest
Attend protest rallies in your localities and nationally to make your voice heard.
Attend the next national demonstration:
London
Saturday 10 January 2009
(details to follow)

5] Prayer
It is time we prayed as individuals and in congregation for the people of Gaza. Request your mosque and religious institutions to hold collective prayers.
Remember to phone/email/ write DAILY until the killing stops. We can help bring about a change.

DON’T STOP UNTIL THE KILLING STOPS
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Resolusi Tahun Baru aku ialah....


Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Bismillahirrahmanirrahiim
QS :49. Al Hujuraat

11. Hai orang-orang yang beriman, janganlah sekumpulan orang laki-laki merendahkan kumpulan yang lain, boleh jadi yang ditertawakan itu lebih baik dari mereka. Dan jangan pula sekumpulan perempuan merendahkan kumpulan lainnya, boleh jadi yang direndahkan itu lebih baik. Dan janganlah suka mencela dirimu sendiri[1409] dan jangan memanggil dengan gelaran yang mengandung ejekan. Seburuk-buruk panggilan adalah (panggilan) yang buruk sesudah iman[1410] dan barangsiapa yang tidak bertobat, maka mereka itulah orang-orang yang zalim.

12. Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan purba-sangka (kecurigaan), karena sebagian dari purba-sangka itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah menggunjingkan satu sama lain. Adakah seorang diantara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya. Dan bertakwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Penerima Taubat lagi Maha Penyayang.
Akhir zaman ni, kat mana2 jer ade fitnah. Negara boleh berperang, orang baik boleh dianggap jahat (Umat Islam), Orang jahat diangkat sebagai wira (George W Bush), kerajaan boleh bertukar...persahabatan boleh berkecai...sume angkara bende ni. Marilah kita bersama2 saling ingat-memperingatkan.

Sesungguhnya satu penjelasan dapat meleraikan 1000 kekusutan. Satu inci kebaikan dapat memusnahkan satu ekar kejahatan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Perlukan doa anda semua...


German books Pictures, Images and Photos

Salam..

Today will be my first day attend German Language class..Tolong doakan segala urusan dipermudahkan Allah ye :D

hihi..Syukran..



-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Blog baru hina nabi !! NAUZUBILLAH!


MEH KITA BOYCOTT BLOG INI!!...

Klik di sini=>ADIBAHAHMED

Selawat & Salam ke atas junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W..

TAKBIR....!! ALLAHUAKBAR........!!! TAKBIR....!! ALLAHUAKBAR........!!! TAKBIR....!! ALLAHUAKBAR........!!! TAKBIR....!! ALLAHUAKBAR........!!! TAKBIR....!! ALLAHUAKBAR........!!! TAKBIR....!! ALLAHUAKBAR........!!! TAKBIR....!! ALLAHUAKBAR........!!!

agar nama baik nabi MUHAMMAD akan terpelihara dengan izin ALLAH..

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ I probiere üf schwiitzer düüütsch schribe...

Silvestergrüße Pictures, Images and Photos

Salam ond hoi zäme..i cha no ned was mues i den schriebe..
i gchlaube das i chan ned scho guet uef schwitzer düütsch schriebe, aber esch get.. i wiss das i scho vili falsh gmacht het.. bisch jezt i cha vili schwiitzer fruende..ond i chan mit c zäme üf schwiitzer düütsch en email ode comment schribe..

hmm.was noch?..also,ned mehr ond i denke das i jetzt geh mues..i b scho muede ond jetzt i mues üf ins bett geh.. bisch dann.. i wuensche eu no ini ini schoni tag... tschußli..swiss flag Pictures, Images and Photos
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam