سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, October 15, 2009

++ ~~~^^ Renungi apa yang tersurat. ^^~~~

Renungi apa yang tersurat. Fahamilah apa yang tersirat.... Jika insan diasuh dengan keangkuhan, dia belajar erti takbur. Jika insan diasuh dengan kelemahan, dia belajar erti hina dirinya sendiri. Jika insan diasuh dengan erti permusuhan, dia belajar erti membenci. Jika insan diasuh dengan sikap pentingkan diri sendiri, dia belajar erti mengkhianati...... namun.... Jika insan diasuh dengan insani, dia belajar erti hargai. Jika insan diasuh dengan belas budi, dia belajar erti mengasihani. Jika insan diasuh dengan kepayahan, dia belajar erti mensyukuri. Jika insan diasuh dengan bertimbang rasa, dia belajar erti bersabar....
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

Sunday, October 4, 2009

++ Lawatan ke Masjid Tengku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya.



@ Masjid Besi, Putrajaya 031009.. Bersama-sama Umi & Abi ku.. Syukran kepada mereka kerana sudi membawaku mengelilingi sekitar Putrajaya & melawat masjid yang menakjubkan ini! MasyaALLAH!!

-Masjid T.N.Z.A.P.J-

*berjumlah 200 Juta
*rekabentuk dr German & China
*Keluasan kwsn: 73.8 meter persegi
*Keluasan mjsd: 60.2 meter persegi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

Friday, October 2, 2009

++ Lirik AMANAT - Alfarabi Band


Lirik AMANAT - Alfarabi Band

Ooh pejuang mara kehadapan Jangan tunggu-tunggu Allah membantu 2x
Pejuang tidak buang masa Bertindak segera bertindak segera 2x

*pattern

Ooh pejuang mara kehadapan
Jangan tunggu-tungguAllah membantu
Pejuang yang setia tidak pandang belakang Ia terus mara 2x

*pattern

Ooh pejuang mara kehadapan
Jangan tunggu-tungguAllah membantu
Nun disana pahala yang menunggu
Nun disana syahid buat kita 2x

Ooh pejuang mara kehadapan
Jangan tunggu-tungguAllah membantu

*SOLO

Pejuang jangan takut susah Inilah nilainya disisi Allah 2x

*pattern

Ooh pejuang mara kehadapan
Jangan tunggu-tungguAllah membantu
Pejuang tinggi darjatnya Tidak sama abid yang duduk saja 2x

*pattern

Ooh pejuang mara kehadapan
Jangan tunggu-tungguAllah membantu
Pejuangku bertindak segera Jangan buang masa 2x

*pattern

Ooh pejuang mara kehadapan
Jangan tunggu-tunggu
Allah membantu

Clip Video AMANAT di YOUTUBE : http://www.youtube.com/watch?v=G68Jm8QvBgM
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ sahabat yang terbaik bukanlah sekadar mengikut keinginan

assalamua'laikum..sahabat yang terbaik bukanlah sekadar mengikut keinginan dan kemahuan hati kita sebaliknya sahabat yang terbaik adalah sentiasa menasihati apabila kita melakukan kesalahan,menjadi penghibur apabila kita sedih,menjadi pendorong apabila kita gagal,membantu apabila kita berada dalam kesulitan,sentiasa mengingati kita bila kita terlalu gembira dan yang paling penting sentiasa mendorong kita ke arah maa'ruf (kebaikkan) dan mencegah kita dari melakukan kemungkaran..Itulah sahabat sejati dunia akhirat..moga persahabatan kita sehingga ke Jannah..InsyaAllah..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Sekadar renungan bersama

"Jangan tertarik kepada seseorang kerana parasnya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan. Jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerana kekayaan dapat musnah. Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerana hanya senyum yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah."

"Jangan engkau bersahabat dengan sahabat yang mana dia begitu berharap kepada engkau ketika mahu menyelesaikan masalahnya sahaja sedangkan apabila masalah atau hajatnya telah selesai maka dia memutuskan kemanisan persahabatan. Bersahabatlah dengan mereka yang mempunyai ketinggian dalam melakukan kebaikan, memenuhi janji dalam perkara yang benar, memberi pertolongan kepada engkau serta memadai dengan amanahnya atau sikap bertanggungjawabnya terhadap engkau. -Khalifah Umar bin Abdul Aziz-"....
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam