سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, July 7, 2009

++ ISAC STUDIO ISLAMIC BUTTON BADGE~ (( LIMITED EDITION ONLY ))

Assalamualaikum,

Photobucket
Sila Klik pada gambar tuk gambar besar

Kepada sesiapa yang berminat untuk membeli/ menempah Islamic Button Badge keluaran ISAC studio, pls drop a comment dengan menyertakan pilihan badge dan jumlah (unit) yang ingin di tempah.

  1. FALSEHOOD - Is Bound To Perish
  2. ONE MUSLIMEEN - Proud To Be One
  3. ISLAM - Is All About
  4. ONE - God , Faith, Deen, Qiblah, Ummah
  5. ONE MUSLIMAH - Proud To Be One
  6. I'M MUSLIM - 22:77 (Hijau cair, Hijau pekat)
  7. I'M MUSLIM - 22:77 (Pink,Hitam)
  8. ACHTUNG - Fleissige Moslem (Coklat)
  9. ACHTUNG -Fleissige Moslem (Kuning)
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
BADGE SUDAH MULA DIJUAL~

Setiap badge hanya tinggal 48 unit sahaja, JADI SIAPA CEPAT DIA DAPAT..

HARGA BADGE

Dapatkan BUTTON BADGE islamik dengan harga berpatutan di pasaran! Hanya RM 3.00 SETIAP SATU

Pakej istimewa!!

HANYA RM 10 : UNTUK 4 Badges

Jadi, TUNGGU APA LAGI?? REBUTLAH PELUANG KEEMASAN INI~

Beli atau tempah sekarang sebelum terlambat...!!!

Wakil-wakil PENGEDAR

Sila dapatkan button badge melalui wakil-wakil kami.

  • Saudara NAZMIE - 019-2806367
  • Saudari NAJIBAH - 012-2099670
  • Saudara NABIL - 012 - 2601675

Berdakwah kerana ALLAH.. DO support ISLAMIC PRODUC TS~ :)

Syukran jazilan, Wasalam..

ISAC STUDIO
~ http://isacstudio.co.uk/about-us/











-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ laman web untuk dikongsi,insyaAllah..

kalau ana tak salah,laman web ni menghimpunkan ustaz2,alim ulama' di seluruh Malaysia.Di sini disertakan mp3 ceramah2 mereka..moga semua dapat sebarkan pd saudara2 kita yg lain,insyaAllah,akan ada ganjaran dari Allah nanti..insyaAllah..
wallahu'alam..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Sekadar Renungan...

  • Dari Abu Yahya, yaitu Shuhaib bin Sinan Shallallahu 'alaihi wa sallam , katanya: Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam bersabda: "Amat mengherankan sekali keadaan orang mu'min itu, sesungguhnya semua keadaannya itu adalah merupakan kebaikan baginya dan kebaikan yang sedemikian itu tidak akan ada lagi seseorangpun melainkan hanya untuk orang mu'min itu belaka, yaitu apabila ia mendapatkan kelapangan hidup, iapun bersyukur-|ah, maka hal itu adalah kebaikan baginya,sedang apabila ia ditimpa oleh kesukaran - yakni yang merupakan bencana - iapun bersabar dan hal inipun adalah merupakan kebaikan baginya." (Riwayat Muslim)

  • Perumpamaan antara rumah yg sentiasa dipenuhi dengan zikir kepada Allah dengan rumah yg sunyi daripada zikir kepda Allah seperti sesuatu yg hidup dan mati, dan seperti satu pohon yg hijau dengan satu pohon yg mati dan kering. (Riwayat Muslim)


  • -------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

    ++ [NASYEED] The ALGEBRA - Aku Bukun Musuh Harta



    memang berkesan di hati la lagu ni..wahai pemimpin ambil la pengajaran daripada lagu ni..walaupun rakyat x tahu tapi tuhan lebih mengetahui apa yang kamu lakukan..GOOD JOB DR ASRI! :)

    Oh ye, cuba antum dengar dan hayati betul2 melodi dan liriknya.. Kopratasa bukan calang2 penyanyi lagu2 puisi. Didalam lagu ini mereka menyanyi dengan penuh penghayatan walaupun nampak main-main. Setiap bait2 lirik dan melodinya penuh dengan karakter. Cuba dengar dan hayati secara halus agar mesej sampai ke hati. Bukan sahaja telinga.. =)

    ALLAHUAKBAR!
    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

    ++ [NASYEED] Mu'adz - Amrullah (Baitul Maqdis)



    Allahuakbar!!
    ~great message, nice video~
    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

    ++ Konsert Antara Dunia (KAD) '09 Bakal Gegar Negara

    Konsert Antara Dunia (KAD) '09 Bakal Gegar Negara
    www.iLuvislam.com
    Im Koyube
    Editor : Im Koyube

    Photobucket

    Rakyat Malaysia kini berpeluang menikmati persembahan mega nasyid yang memukau apabila empat buah gabungan kumpulan nasyid gergasi tempatan dan antarabangsa bertembung dalam sebuah konsert yang paling menggegarkan tahun; Konsert Antara Dunia `09 (KAD `09). Dengan menampilkan ‘otai-otai' nasyid seperti Rabbani (Malaysia), Hijjaz (Malaysia), Raihan (Malaysia) dan Shoutul Harokah (Indonesia), konsert mega tersebut bakal berlangsung pada 1 Ogos 2009 iaitu pada hari Sabtu, dari pukul 8.30 malam hingga 11 malam, bertempat di Stadium Melawati Shah Alam.

    Konsert yang dianjurkan oleh Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (GAMIS) dan Rabbani Productions (M) Sdn. Bhd. dengan kerjasama iLuvislam.com sebagai 'media partner' diadakan bersempena memeriahkan Kuala Lumpur sebagai Kota Kebudayaan Islam (KLCIC) di samping meraikan bulan kemerdekaan dan bulan Ramadan yang akan disambut pada hujung bulan Ogos.


    Photobucket

    Tiket

    RM 5 : kanak-kanak berusia 6 hingga 12 tahun
    RM 10 : golongan remaja dan dewasa
    RM50 : VIP.

    Pakej istimewa!!

    RM 100 : 2 tiket VIP dan 4 tiket kanak-kanak.

    Tiket boleh didapati daripada sesi-sesi `roadshow' KAD `09, wakil-wakil GAMIS di setiap institusi pengajian tinggi (IPT) dan di setiap zon, belian tiket `online' dari iLuvislam.com, serta pejabat Rabbani Productions (M) Sdn. Bhd.

    Anda juga boleh mendapatkan tiket di kaunter terbuka berdekatan pintu masuk Stadium Melawati Shah Alam pada 31 Julai dan pada hari konsert iaitu 1 Ogos bermula jam 10 pagi hingga 7 malam.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

    ++ Salmon Bakar


    Bahan

    1 ekor Salmon
    10 biji cili kering *
    5 biji cili padi *
    5 biji cili merah *
    1 labu bawang besar *
    2" halia *
    2" lengkuas *
    2 batang serai *
    1 helai daun kunyit - dihiris halus
    4 helai daun limau purut - dihiris halus
    1 batang serai - dititik
    1 sudu besar air asam
    Garam dan perasa secukupnya



    Cara- cara

    1. Bersihkan ikan dengan air asam jawa dan toskan.

    2. Sapukan sedikit garam pada ikan dan bakar hingga masak. Kemudian letak di dalam pinggan.

    3. Kisar bahan2 bertanda *. Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan-bahan yang telah dikisar hingga naik bau dan pecah minyak.

    4. Masukkan serai yang telah dititik, daun kunyit, daun limau, air asam beserta garam dan perasa. Masak lagi hingga mendidih.

    5. Tuangkannya ke atas salmon di atas pinggan.


    Editor : za_nadia

    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

    ++ Mosques in Germany Exhibition @ Islamic Arts Museum Malaysia 1st July-9th Sept 09

    Mosques in Germany
    Exhibition
    01.07. - 09.09.2009
    Islamic Arts Museum Malaysia
    T. 03-2164-2011
    admin@kualalumpur.goethe.org

    Official Opening on 9th July at 3pm by H.E. the German Ambassador, Dr Guenter Gruber and Y.Bhg Datin Asariah Binti Mior Shaharuddin, Deputy Director General Ministry of Education

    The Opening will be followed by a talk with Q&A session by Puan Khairunisah bt. Sayed Ibrahim, the German Teacher in SMS Sultan Mohamad Jiwa, Pokok Sena under the title of: Impressions of Islam in Germany from 4-5pm.

    About the Exhibition: Mosques are becoming part of many German Cities. They are signs of religious self assurance and successful integration and occasionally they cause controversies in their new neighbourhoods.

    The Stuttgart photographer Wilfried Dechau traveled through Germany last year to take pictures of some mosques in their new urban environment; he portrays their interior architecture, the Friday prayer, the imam, the community of children, men and women. The photo shoots were taken in the cities of Pforzheim, Penzburg, Mannheim, Wolfsburg, Aachen, Karlsruhe, Hamburg and Stuttgart.

    Most of the 200 mosques in Germany, together with approximately 2.600 houses of moslem prayers were built in the 1970s. About 120 new mosques are currently being built in Germany.

    After its two months presentation in the Islamic Arts Museum of Malaysia the exhibition will be on tour to Singapore, India, Turkey and the Near East.

    The exhibition is accompanied by an English Catalogue ‘Moscheen. Mosques’; it was published by Wasmuth Publishers in Germany and contains various articles by German academics.

    “I have started this Photo projects without any prejudice, driven by some naive curiosity and by inexhaustible trust. All my positive experiences have made my work a matter of the heart.” (Wilfried Dechau)

    Hamd Mosque, Wittlich - Germany

    Baitul Aleem Mosque, Wurzburg - Germany
    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

    Mari Me'release' tension~

    To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

    Selamat Mencuba!!

    ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

    tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

    wa..wa..aaa

    gerak kekanan kemudian ke kiri..

    gerak ke kiri kemudian ke kanan

    ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

    tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

    dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

    kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

    buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

    hilangkan semua stress…

    pusingkan kepala…

    tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

    akhir sekali buat joget kucing…

    --------------

    kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

    Sekian~

    Jenguk..Jenguk...

    Renungan Sejenak -

    "Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

    People COME People GO ++ Promotion Link

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
    iluvislam