سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, May 4, 2009

++ Janganlah Apabila kita ingin berteman....

couple Pictures, Images and Photos

Janganlah Apabila kita ingin berteman, Janganlah kerana kelebihannya, Kerana mungkin dengan satu kelemahan, Kita mungkin akan menjauhinya.... Andai kita ingin berteman, Janganlah kerana kebaikannya, Kerana mungkin dengan satu keburukan, Kita akan membencinya.... Andai kita inginkan sahabat yang satu, Janganlah kerana ilmunya, Kerana apabila dia buntu, Kita mungkin akan memfitnahnya.... Andai kita inginkan seorang teman, Janganlah kerana sifat cerianya, Kerana andai dia tidak pandai menceriakan, Kita mungkin akan menyalahkannya.... Andai kita ingin bersahabat, Terimalah dia seadanya, Kerana dia seorang sahabat, Yang hanya manusia biasa.... Jangan diharapkan sempurna, Kerana kita juga tidak sempurna.......moga kejayaan milik kita bersama!~


cinta ALLAH Pictures, Images and Photos
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Hendaklah kamu memperbanyakkan mengingati mati

Dari Abu Hurairah r.a Rasulullah s.a.w bersabda “Hendaklah kamu memperbanyakkan mengingati mati”-Riwayat Tirmizi,An-Nasai dan disahkan oleh Ibn Hibban. -Nabi s.a.w bersabda, “Jika berdiri bulu roma seorang hamba kerana takut kepada Allah maka akan keguguran daripadanya dosa-dosa bagikan gugurnya daun dari pokok yg telah kering”-Riwayat Abu Syaikh dan Baihaqi. Keletihan>

Salah satu cara terbaik untuk mengurangkan keletihan ialah dengan membuat minuman pisang susu campur madu. Pisang bertindak menyejukkan perut dan dengan bantuan madu dapat membina semula kandungan gula dalam darah yang berkurangan akibat keletihan, manakala susu pula memperbetulkan system hidrasi semula

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

+++DAS GEBET+++

Zitate (HADITH) vom Propheten Muhammad (Sallallaahu alaihi wa sallam)


Derjenige, der die Gebete verachtet, wird fünfzehn Strafen von Allah erhalten.

Sechs Strafen in dieser Lebenszeit, Drei während des Sterbens, Drei im Grab & Drei am Tag der Auferstehung. (Jüngster Tag)

Die sechs Bestrafungen im Leben:

1.Allah nimmt den Segen von seinem Alter. (macht sein Leben miserabel)

2.Allah akzeptiert nicht seine Bittgebete. (Dua's)

3.Allah löscht die guten Eigenschaften von dem Menschen.

4.Er wird von allen Menschen (Wesen) auf der Erde verabscheut werden.

5.Allah wird ihn nicht, für seine guten Taten belohnen.

6. Er wird nicht in den Dua's, der guten Menschen, berücksichtigt werden.

Die drei Bestrafungen während des Sterbens:

1.Er stirbt erniedrigt. (beschämend)

2.Er stirbt hungrig.

3.Er stirbt durstig. Selbst wenn er das ganze Wasser von allen Meeren trinken würde, würde er immer noch durstig sein.

Die drei Bestrafungen im Grab:

1.Allah verengt sein Grab, bis seine Brustrippen übereinander kommen.

2.Allah schüttet Feuer mit glimmernder Asche auf ihn.

3.Allah setzt auf ihn eine Schlange an, welche ihn von morgens bis mittags schlägt, dafür dass er das Morgen-Gebet (Fajr) unterlassen hat.

Und von Nachmittag bis zum Asr-Gebet, dafür dass er das Mittag-Gebet (Dhuhr) unterlassen hat usw.

Mit jedem Schlag wird er 70 Yards unter dem Boden versenkt.

Die drei Bestrafungen am Tage der Auferstehung:

1. Allah sendet ihn zur Hölle, auf dem Gesicht ziehend.

2. Allah gibt ihm einen wütenden Blick, der das Fleisch seines Gesichts niederfallen lässt.

3. Allah richtet über ihn streng und befiehlt, ihn in die Hölle werfen zu lassen.

Schicke bitte diese Nachricht HEUTE an deine Freunde und Verwandte und verdiene reichliche Belohnungen von Allah Subhanawatala.

Auch hilfst du deinen Brüdern und Schwester dabei , auf den richtigen Pfad zu gelangen. AAMEEN.

Möge Allah unseren Glauben festigen. Und möge Allah uns alle auf den richtigen Weg leiten.

AAMEEN

Diejenigen, die ihre Gebet nicht an. verrichten:

FAJR(früh): Das Leuchten seines Gesichts, wird ihm weggenommen werden.

DHUHR(mittag): Der Segen seines Einkommens (Gehalt), wird ihm weggenommen werden.

ASR(Nachmittag): Die Stärke seines Körpers, wird ihm entgleiten.

MAGHRIB(abend): Sie werden nicht, wohltätig (sorghaft) von ihren Kindern behandelt werden.

ISHA(nacht): Der Frieden seines Schlafs, wird ihm beraubt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Gambaran wajah manusia yang berdosa di padang mahsyar...

BERWAJAH KERA
Suka menabur fitnah sesama manusia

BERWAJAH KHINZIR (babi)
Suka memberi & menerima rasuah

BUTA KEDUA BELAH MATA
Hakim yang zalim ketika menjatuhi hukuman

PEKAK DAN BISU
Suka menunjuk-nunjuk amal ibadat & kebajikan yang dilakukan kepada orang lain.

TUBUH YANG MENGALIR NANAH & DARAH YANG AMAT BUSUK SERTA MENIKAM LIDAHNYA BERULANG KALI
Golongan yang berilmu & mengajar orang lain tetapi perbuatannya sendiri tidak sama dengan apa yang dikatakannya.

BADANNYA LUKA SEPERTI DIHIRIS
Menjadi saksi tetapi berbohong terhadap kebenaran

BERJALAN TERHOYONG - HAYANG SEPERTI CACAT
Orang yang kedekut membelanjakan sedikit hartanya untuk kebajikan

BERJALAN SEPERTI MABUK
Orang yang suka bercerita hal-hal dunia didalam masjid

RUPA BADANNYA SEPERTI KHINZIR
Suka makan riba - orang yang digelar along @ ceti

TIDAK BERTANGAN & TIDAK BERKAKI
Suka menyakiti @ menyusahkan jiran sekeliling

WAJAH & BADANNYA SEAKAN KHINZIR
Suka mempermudahkan solat & lalai dalam solatnya hingga sering terlupa rukun

PERUTNYA DIPENUHI ULAR & KALAJENGKING YANG SERING MENYENGAT-NYENGAT
Tidak mahu mengeluarkan zakat terhadap dirinya, pendapatannya, terhadap perniagaan & lain-lain zakat

BADANNYA SANGAT BUSUK SEPERTI BAU BANGKAI
Melakukan maksiat secara sembunyi-sembunyi

TIDAK BERLIDAH & DARAH YANG BUSUK MENGALIR DARI MULUT
Malas dan jarang mengucap dua kalimah syahadah

BERJALAN KAKI KEATAS & KEPALA KEBAWAH, DARAH DAN NANAH SENTIASA MENGALIR DARI KEMALUAN
Suka melakukan zina

MUKA HITAM & PERUTNYA DIPENUHI API
Suka makan harta anak yatim

KULIT DIPENUHI SOPAK & KUDIS
Orang yang menderhaka kepada kedua orang tuanya

GIGINYA SEPERTI TANDUK LEMBU LIDAH TERJELIR HINGGA KEPERUT, NAJIS & AIR KENCINGNYA SENTIASA MENGALIR KELUAR DARI KEMALUAN
Orang yang suka minum arak @ segala jenis benda yang menghayalkan seperti dadah dan lain-lain.

Wallahualam....
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam