سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, January 14, 2009

++ Tokio Hotel - Ich bin nicht ich / Gegen Meinen Willen




Tak faham German?? jangan riso..video ni ada translation dalam english lagik... selamat mendongar.. :D

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Uhu..tadi ada rakan kita yang hantar komen kat aku..dia x faham bhs german ni..xpe2..atas permintaan anda, akan ku sertakan sekali lirik dalam bhs German & juge English.. hehehe..jangan tergeliat lidah anda sudeh!...hehe.. :P

Ich Bin Nicht Ich lyrics

Meine augen schaun mich müde an und finden keinen trost
Ich kann mich nicht mehr mit anseh'n - Bin ichlos
Alles was hier mal war - Kann ich nicht mehr in mir finden
Alles weg - Wie im wahn
Seh ich mich immer mehr verschwinden

Ich bin nicht ich wenn du nicht bei mir bist - Bin ich allein
Und das was jetzt noch von mir übrig ist - Will ich nicht sein
Draußen hängt der himmel schief
Und an der wand dein abschiedsbrief
Ich bin nich' ich wenn du nich' bei mir bist - Bin ich allein

Ich weiß nicht mehr, wer ich bin -
Und was noch wichtig ist
Das ist alles irgendwo, wo du bist
Ohne dich durch die nacht -
Ich kann nichts mehr in mir finden
Was hast du mit mir gemacht
Ich seh mich immer mehr verschwinden

Ich bin nicht ich wenn du nicht bei mir bist - Bin ich allein
Und das was jetzt noch von mir übrig ist - Will ich nicht sein
Draußen hängt der himmel schief
Und an der wand dein abschiedsbrief
Ich bin nicht ich wenn du nicht bei mir bist - Will ich nicht mehr sein

Ich lös mich langsam auf
Halt mich nicht mehr aus
Ich krieg dich einfach nicht mehr aus mir raus
Egal wo du bist - Komm und rette mich

Ich bin nicht ich wenn du nicht bei mir bist - Bin ich allein
Und das was jetzt noch von mir übrig ist - Will ich nicht sein
Draußen hängt der himmel schief
Und an der wand dein abschiedsbrief
Ich bin nicht ich wenn du nich' bei mir bist - Will ich nicht mehr sein

Will ich nicht mehr sein
Will ich nicht mehr sein


Gegen Meinen Willen lyrics

Wie soll es mir schon geh'n
Ihr guckt euch nicht mehr an
Und ihr glaubt ich merk das nicht
Wo soll ich jetzt hin
Was habt ihr euch gedacht
Sagt es mir jetzt in mein gesicht
Sagt wofür das alles hier zerbricht
Es macht mich fertig

Es ist gegen meinen willen
Es ist gegen jeden sinn
Warum müsst ihr euch jetzt trennen
Eure namen umbenennen
Unser ende ist schon hier
Und ihr sagt es nicht vor mir
Ich hasse euch dafür
Es ist gegen meinen willen
Dagegen - Bin dagegen

Habt ihr schon vergessen wie es einmal war
Habt ihr unsere bilder schon verbrannt
Ich hau bretter vor die fenster
Verriegel meine tür
Ihr sollt nicht seh'n das ich nicht mehr kann
Eure welt tu' ich mir nich'mehr an
Sie macht mich fertig

Es ist gegen meinen willen
Es ist gegen jeden sinn
Warum müsst ihr euch jetzt trennen
Eure namen umbenennen
Unser ende ist schon hier
Und ihr sagt es nicht vor mir
Ich hasse euch dafür
Es ist gegen meinen willen
Dagegen - Bin dagegen

Spart euch eure lügen
Ich will sie nich' mehr hör'n
Den letzten rest an liebe
Braucht ihr mir nicht mehr schwör'n
Ich will euch nicht mehr länger stör'n
Ihr macht mich fertig
Gegen meinen willen ....

Es ist gegen meinen willen
Es ist gegen jeden sinn
Warum müsst ihr euch jetzt trennen
Eure namen umbenennen
Unser ende ist schon hier
Und ihr sagt es nicht vor mir
Ich hasse euch dafür
Es ist gegen meinen willen
Dagegen - Bin dagegen

Gegen Meinen Willen (English)

English translation
(Please keep in mind that translations for the German lyrics may not exactly match the official English lyrics!)

How do you think I'm doing
You're not looking at each other anymore
And you think I don't get it
Where am I supposed to go
What were you thinking
Just tell it to my face
Tell me why it's all falling apart around here
You're making me sick

It's against my will
It's against all logic
Why do you have to break up
And change your name
Our end is drawing close
And you're not telling me
I hate you for this
It's against my will
Against! I'm against this!

Have you already forgotten how it was before
Have you burned our pictures already
I nail the windows shut and block my door
So you can't see that I can't go on anymore
I don't want to see your world anymore
It's making me sick

It's against my will
It's against all logic
Why do you have to break up
And change your name
Our end is drawing close
And you're not telling me
I hate you for this
It's against my will
Against! I'm against this!

Save your lies
I don't want to hear them anymore
You don't have to promise
That last bit of love
I don't want to bother you anymore
You're making me sick
Against my will.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...


++ Ke'bes'an selepas ke'boring'an ...

Salam..happy Pictures, Images and Photos


Khaifa haluk/halukii?Happy Pictures, Images and Photos ..diharap semuanya sihat walafiat dan sentiasa berada di bawah LINDUNGAN PANJI-PANJI ALLAH hendaknye.

Aku di sini macam biasalah..nak kata sihat sangat pun takdelah,tapi Alhamdulillah..kesihatan aku masih dalam keadaan yang baik (betoika ayat aku nih?huhu ;p)..happy Pictures, Images and Photos

fuh! da lama bebenor rasanyer aku x dok celoteh dalam ni..maklumlah macam xde modal sgt nak cite..huhu..makin sibuk sekarang ni..klas german da start, so balik pun lewat..erm..lewat sgt tu xdelah..tapi aktiviti harian dulu dengan sekarang banyak gak bezanye..balik je kelas, aku terus rehat,makan,solat,pastu study..sampaikan nak update banyak2 blog ni bebanyak pun x sempat..jadi, sementara ni aku copy and paste artikel2 yang berguna untuk korang baca,hayati & renungkan dan semoge kira bersama2 mendapat manfaat daripadanya..happy Pictures, Images and Photos

Kelas German setakat ni Alhamdulillah..semua berjalan dengan lancar.. yang paling bestnyer, aku rasa santai je bila belajar..happy Pictures, Images and Photossebenarnya syllybus yang sedang diajarkan oleh lecturer ni pernah aku belajar dulu...tapi aku mohon jugak tuk join kelas ni..sebabnye bolehlah aku ingat balik apa2 yang aku lupa a.k.a mengasah bahasa German aku ni..

uebungen[latihan/assignment] ni xdelah banyak pun..hmm senang cite dalam seminggu ada 3 jam belajar..boleh kirelah berapa banyak...

Selalunya uebungen ni kitorang settlekan dalam kelas..kekadang tu kitorang buat aktiviti samaada berkumpulan ataupun personal..

kawan2 pun not bad..best2..aku diterima baik oleh kawan-kawan sekuliah.Alhamdulillah :)..hmm sambil2 tu ade juge akubantu kwan2 aku dlm bahasa German ni..vEry hAppy Pictures, Images and Photos..huhu..sebenarnye aku pun xdelah pandai sangat pun..erm (aku ajar setakat mane yang aku tau je..)

O ye, tadi aku follow mak ke JPN (Jabatan Pelajaran Negeri),ermm.. korang nak tau ape aku wat kat sane?..well aku settlekan pendaftaran dan bayaran tuk ujian MUET (Malaysia University English Test). InsyaAllah aku akan menduduki test ni bulan 4 nanti..So di harap agar korang mendoakan aku dapat menjawab test ni dengan tenang,mudah, aman dan makmur k!happy Pictures, Images and Photos

Last but not listing opps.. Least..aku harap agar Allah permudahkan segala urusan aku dan saudara2 aku semuslim untuk kebahagiaan di Dunia dan Akhirat..InsyaAllah cheerful Pictures, Images and Photos..Amiinnn ya Rab!

p/s sad Pictures, Images and Photoskesian tengok penderitaan rakyat Palestin yang dikecam hebat oleh tentera zionis Israel LAKNATULLAH ni..

erm..dan kini, semakin banyak anak2 kecil menjadi ahli Syurga..sad Pictures, Images and Photos

di sini aku sertakan sekali klip video ++ Look into ma eyes by Outlandish++
lagu ini ditujukan khas kepada rakyat2 Palestin..

Ilal Liqa'/Bis dann..Assalamualaikum wbt happy Pictures, Images and Photos


-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Belajar Dari Transformers

Belajar Dari Transformer
www.iLuvislam.com
Yahya Abdul Shukor*
editor : kasihsayang


Dalam kehidupan ini, sebenarnya proses pembelajaaran diperolehi dari pelbagai cara dan sumber. Kadang-kadang kita perlu untuk ditipu, supaya kita tahu bagaimana untuk tidak ditipu lagi. Mungkin juga untuk mengelakkan rasa marah, kita perlu untuk dimarahi, lantaran ketika itulah baru kita begitu memahami perasaan seorang yang ditengking-tengking dan sebagainya. Pada hakikatnya, proses pembelajaran juga amat mudah dilakukan dengan hanya memerhati. Memerhati gelagat dan tingkahlaku manusia menjadikan kita lebih memahami perangai dan emosi kita sendiri. Namun, kita kadang-kadang terlalu sibuk untuk memerhati perangai orang lain.

Pembelajaran juga boleh berlaku melalui filem-filem yang kita tontoni. Hanya dengan melihat filem-filem, kita mungkin akan mendapat sesuatu daripadanya jika kita berfikir dengan lebih jauh dan mendalam. Menonton filem bukan sekadar untuk berhibur, bahkan ia juga mengasah minda kita untuk menganalisis sesuatu perkara. Amat rugilah jika kita menerima dengan sepenuh hati sesuatu yang disajikan tanpa menimbangnya dengan akal dan hati. Tambahan pula pada zaman sekarang ini, filem-filem memanglah senjata Barat untuk menanamkan ideologi-ideologi mereka dalam pertempuran fikrah. Filem-filem yang dihidangkan mempunyai maksud-maksud yang tersembunyi dan bukannya sekadar hiburan seperti kebanyakan masyarakat hedonisme fikirkan. Contohnya, dalam filem Transformers, ramai penganalisis menyatakan ia adalah antara usaha Barat untuk mengembalikan maruah tentera-tentera Amerika yang pada ketika itu sedang dikutuk oleh masyarakat dunia.

Pencerobohan tentera Amerika ke dalam negara Iraq dengan beralasan untuk mencari tenaga nuklear merupakan satu pembohongan yang besar. Dan sudah tentu, pembohongan yang besar ini, tidak dapat bertahan lama, seperti kata Presiden Amerika Syarikat yang ke-16, Abraham Lincoln, "You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time."

Media massa yang tidak telus sedaya upaya menggambarkan pengorbanan yang dilakukan tentera Amerika, padahal apa yang berlaku adalah sebaliknya. Namun Amerika bukanlah merupakan satu negara yang belajar daripada kesilapan lampau, maka (sekurang-kurangnya dalam aspek ini), dan mereka merasakan mereka mampu untuk terus membohongi mata dunia. Jika puluhan tahun yang lampau, mungkin perkara seperti ini akan berlaku kerana mereka masih lagi menguasai media massa, namun pada zaman yang serba canggih dan kerana timbulnya umat Islam yang sedar akan peri-pentingnya peranan media massa, maka kejahatan Amerika mula terbongkar. Masyarakat dunia mula mengetahui akan kerakusan nafsu tentera Amerika yang sanggup merogol tawanan-tawan perang dengan sewenang-wenangnya. Dunia juga mula menyedari akan tujuan pencerobohan Amerika walupun agak terlewat. Amerika terus dikecam dengan pelbagai kecaman berbisa dari banyak pihak. Tingkahlaku tentera Amerika yang tidak mengikut etika tentera terus tersebar dengan meluas. Maka di situlah lahirnya sebuah filem berjudul Transformers.

Perjalanan hidup sebuah kereta kura-kura dan sebuah trak yang besar sebenarnya mempunyai mesej jahat yang tersembunyi. Namun tidak salah kita mengambil mesej yang baik darinya. Dengan beralasan bahawa kononnya siri kartun Transformers ini semakin dirindui peminat-peminatnya, Amerika melihat inilah satu peluang yang baik untuk membersihkan arang yang tercalit di muka mereka. Dalam filem ini, tentera Amerika Syarikat digambarkan sebagai satu kumpulan yang sanggup untuk menggadaikan nyawa dan berjuang bersama-sama robot-robot angkasa lepas untuk mempertahankan tanah air. Amerika Syarikat sedaya upaya untuk meninggikan kembali maruah tentera mereka dengan menghidangkan tujuan pihak ketenteraan negara tersebut diwujudkan, yakni untuk MEMPERTAHANKAN DIRI, dan bukan MENYERANG.

Di sebalik pembohongan besar yang cuba ditanam dalam fikiran pembaca, kita boleh belajar satu lagi aspek penting dari filem ini. Bahawasanya yang kuat, tidak semestinya perlu menindas yang lemah. Ataupun yang besar, tidak perlu membuli yang kecil, bahkan seharusnya mereka terus bekerjasama. Optimus Prime (sebuah cab-over semi truck) yang besar dan gagah perkasa ini seharusnya menolong Bumblebee (sebuah Volkswagen Beetle) menentang Megatron (sepucuk pistol Walther P38?). Begitu harmoni suasana yang digambarkan di dalam filem ini, sebuah lori tak yang besar boleh bertolak ansur dangan sebuah kereta kura-kura Volkswagen!

Jangalah kita ketika memandu kereta yang kecil tidak mahu dibuli. Tapi bila memandu kereta yang besar, hendak pula membuli. Dalam kehidupan kita yang sebenar, seringkali berlaku kes buli jalan raya. Sehinggakan kalau kita menaiki kereta yang besar sedikit seperti MPV, kita berasa sombong dan tidak mahu bertolak ansur dengan pemandu kereta mini seperti Perodua Kancil. Kes ini makin teruk jika pemandu-pemandu trak yang besar seperti trak yang mengangkut kargo atau petroleum, ataupun pemandu-pemandu bas pula yang membuli kita di jalanraya. Janganlah hanya disebabkan kenderaan kita yang besar, sanggup membuli kenderaan yang kecil, sedangkan kita semua membayar cukai jalan yang sama! Seharusnya kita bertolak ansur dan memandu secara berhemah, barulah tidak berlakunya kemalangan jalan raya yang dahsyat. Renung-renungkanlah. Sama-samalah kita belajar dari Transformers! Moga bermanfaat.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Jodoh..

Jodoh..
www.iLuvislam.com
az-zahir
editor: kasihsayang


Jodoh..satu agenda yang besar dalam kitaran hidup manusia. Jodoh juga adalah agenda pelengkap untuk kesejahteraan dan tuntutan fitrah manusia normal yang dicipta oleh Allah. Indahnya Islam yang mensyariatkan perkahwinan yakni ikatan dan persetujuan antara dua makhluk, iaitu wanita dan lelaki secara sah di sisi syarak dan undang-undang yang memang secara azalinya saling memerlukan. Tatkala terciptanya Adam arakian juga diciptakan Allah akan Hawa.


doa mohon jodoh Pictures, Images and Photos
Persoalannya apakah cara yang terbaik untuk mendapatkan jodoh? Banyak kita dengar dan belajar dari persekitaran kita dengan mendengar cerita dari ibu bapa,pakcik makcik,adik beradik,sahabat handai tentang kisah pertemuan sebelum menjejakkan kaki ke alam perkahwinan, begitu juga kisah agung dongeng-dongeng dan titipan sejarah cinta yang telah dibukukan malah difilemkan yang menjadi garis panduan malah impian kepada manusia dewasa ini.

Tidak kurang juga dengan kisah-kisah sedih dan pilu yang menjadikan perkahwinan satu institusi yang sangat ditakuti oleh sebilangan lelaki dan wanita Melayu beragama Islam di negara kita ini. Setelah membuat banyak kajian secara peribadi dan juga membaca rujukan carta statistik yang dikeluarkan oleh pihak berwajib, saya mendapati beberapa cara telah wujud bagi masyarakat Melayu Islam negara ini berjumpa dengan jodoh mereka. Saya juga mendapati penduduk Malaysia hari lebih suka mencari pasangan sendiri yang kononnya akan menjamin kebahagiaan berkekalan kerana sudah saling mengenali antara satu sama lain. Ini memang terbukti kerana asas bagi sesebuah perkahwinan adalah persetujuan antara dua pihak. Jadi ini memudahkan urusan pembinaan mahligai syahdu pasangan dan saya secara peribadinya sangat menghormati dan kagum terhadap pasangan sebegini. Dengan jangka masa pengenalan yang agak matang itulah mendewasakan mereka malah mampu memahami pasangan sebaik mungkin.

Tetapi setiap yang pro pasti ada kontranya, itulah adat dunia yang tidak mampu disangkal oleh cerdik pandai dari tempat dan masa mana sekalipun. Kalau pasangan pilihan hati sendiri begitu enak melayari bahtera rumah tangga begitu juga mudahnya pasangan yang terlalu memahami pasangan masing-masing terjebak dalam permasaalahan rumah tangga, yang akhirnya terbukti dengan hanya perceraian. Tidak saya mahu huraikan disini apakah faktornya kerana bukan tujuan coretan tinta ini.

Lain pula perbedaan yang berlaku apabila pasangan bersatu kerana dijodohkan, tapi cara ini dianggap kolot dan tidak praktikal kerana pemikiran masyarakat sekarang mementingkan kebebasan berfikir dan bersuara. Jadi cara ini tidak lagi menjadi pilihan masyarakat kini, kerap kali kita dengar banyaknya kesan negatif akibat penjodohan sebegitu. Tapi lain pula jika saya berbual dan bertanya dengan pakcik-pakcik atau makcik-makcik lewat setengah abad yang majoritinya berkahwin setelah dijodohkan tetapi ternyata bahagia sehingga akhir hayat mereka.
Maka saya sedar bahawa selayaknya kita harus berfikir apakah cara yang paling terbaik untuk diri kita mendapat jodoh hayat.

Sedarkah kita bahawa Allah ta’ala sudah berfirman bahawa ketika mana kita berusia 6 bulan di dalam rahim ibu kita sudah ditetapkan kepada kita 3 perkara yakni persoalan ajal maut,rezeki dan akhir sekali jodoh, maka selayaknya persoalan ini kita sandarkan pada Islam yang sentiasa menjadi pemudah dan pedoman hidup mukmin sejati. Disambung lagi dengan sabda Rasulullah SAW yang menggariskan 4 perkara utama yang perlu pada pemilihan pasangan hidup iaitu rupanya,hartanya,keturunanya dan agamanya. Maka selayaknya menjadi pilihan utama adalah pasangan yang mencintai agama kerana seseorang mukmin secara langsung akan terserlah sifat soleh dan solehahnya. Dengan itu secara langsung sifat kewanitaanya, kekayaanya, kebijaksanaanya jua akan terserlah sama.

Pada setengah perkara ternyata tidak layak otak kita yang sejengkal ini mahu membuat perkiraan tepat mengenai apatah lagi persoalan qada dan qadar Allah. Kerana semestinya setiap ketetapan Allah adalah yang terbaik, cuma cara penerimaan kita terhadap nikmat dan ujianNya menunjukkan kita menerima semua ketapan itu sebagai baik atau tidak. Pada golongan yang bakal berhadapan dengan situasi ini mahupun yang telah lewat, “jangan takut dan jangan sedih, sesungguhnya Allah bersama kita” dan lagi Allah berfirman “berdoalah kepaku nescaya akan kumakbulkan.”

Jadi apakah alasan kita hanya mengeluh dan hanya menyalahkan takdir dalam pencarian jodoh. Berdoalah dengan konsisten dan ikhlas, dengan asbab (sebab) pasangan tersebut dijodohkan oleh emak bapa, pertemuan dari kawan-kawan, rakan sekuliah malah mungkin melalui jaringan maya (internet). Walaubagaimana cara sekalipun percaya dan yakinlah, pastinya ketapan Allah adalah yang terbaik. Penulis yakin cara yang paling baik dan berkat ialah berdoa kehadrat Ilahi dengan konsisten dan setulus hati agar dikurniakan pasangan yang akan membahagiakan kita dunia dan akhirat,dengan itu serahkanlah 100% keyakinan pada qada dan qadar Allah Ta’ala. Janganlah terlalu terikut-ikut dengan persekitaran umum sekarang yang banyak terpengaruh dengan cara dan etika bangsa barat yang hanya mementingkan kepuasan dan keselesaan nafsu yang tiada noktah.

Tetapi tidak secara totalnya cara tersebut dijadikan sandaran, macam mana caranya sekalipun, tetapkan hati dan tanamlah dengan bisikan amalmu yang ikhlas kerana Allah, paksalah hatimu untuk belajar menjadi ikhlas hati dan budi. Semestinya kita sebagai orang Islam wajib percaya dengan syurga. Sedarkah kita segala kesempurnaan nikmat hanya boleh dirasai di sana? Berapa ramai para sahabat di zaman Rasulullah hidup penuh dengan keaiban, kehinaan dan penderitaan tetapi sekarang terbayangkah kita di mana mereka? Sebahagian besar daripada mereka sekarang berada di sisi Zat yang agung malah dengan kenikmatan yang tidak akan mati, Allahu rabbul jalil.

Begitu juga dengan hal jodoh yang menjadi topik kita kali ini. Kesempurnaan yang hakiki hanya di syurga, berapa banyak Kalam Allah yang menggambarkan janji nikmat olehNya pada manusia yang soleh dan solehah. Jadilah mukmin yang baik nescaya tiada sesal pada kita akhirnya.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ UCAPAN PALESTIN KPD KITA

sAvE Palestin Pictures, Images and Photos

UCAPAN PALESTIN KPD KITA:
Jikalau kami gugur syahid, dan anda sekelian terus diam membisu dan hanya menyaksikan sahaja, nantikan hari pembalasan. Kami akan tuntut dari Allah di atas kelembapan anda semua. Kami tidak akan redha terhadap kelesuan dan kebisuan anda semua. Kami tidak akan memaafkannya..Doa orang yang teraniaya amat makbul "Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di GAZA, hancurkanlah rejim zionis..amin. .. Assalamu'alaikum, Please don't break or putuskan mail ni...keep on fowarding to ur friend insyallah, Allah aminkan doa kita

Palestine 2 Pictures, Images and Photos
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Kem Solat Remaja Bestari di Masjid Hasanah Bangi

al hasanah Pictures, Images and Photos

Kem Solat Remaja Bestari di Masjid Hasanah Bangi. 24-26 Januari. Daftar Segera. Sasaran peserta. Kategori A:10-18 tahun, Kategori B: Pelajar-pelajar IPT ataupun mereka yang berumur di bawah 25 tahun. Untuk maklumat lanjut klik di sini http://intisonline.com/?p=375...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Sajak dari Anak Palestin

Palestinian Children Pictures, Images and Photos

father! they say you're a convict
father! you are not a convict
father! why they withheld you from me?
father! they've arrested you
without kissing me for once
without wiping my mom's tears
mom! i see tears in your cheeks
every morning; doesn't palestine
deserve everything?
i'm shouting to sun everyday.
mom! would i be able to see
daddy once again? or, or, i won't
see him till doomsday?
or will my mom's tears run
till doomsday? father!
where are you father!
eh! my crushed childhood
eh my crushed childhood!
i'm the flower of palestine
i never kissed my father
since sun is risen
eids and festivals chasing each
other. martyr is falling after martyr
my daddy is behind the bars
behind the walls where
slaves are kept.
when is that day?
what time bars will
be broken up?
fathers! who kiss their kids every morning!
fathers! who kiss their kids every morning!
am i asking too much?
am i asking too much?
shame on you!
shame on you!
shame!
and my daddy is behind
the bars...
i want my father
i want my father
i want my fatherHere is a poem by a Palestinian child that describes the situation in Gaza and how the things are commented in her little and innocent heart.
father! they say you're a convict
father! you are not a convict
father! why they withheld you from me?
father! they've arrested you
without kissing me for once
without wiping my mom's tears
mom! i see tears in your cheeks
every morning; doesn't palestine
deserve everything?
i'm shouting to sun everyday.
mom! would i be able to see
daddy once again? or, or, i won't
see him till doomsday?
or will my mom's tears run
till doomsday? father!
where are you father!
eh! my crushed childhood
eh my crushed childhood!
i'm the flower of palestine
i never kissed my father
since sun is risen
eids and festivals chasing each
other. martyr is falling after martyr
my daddy is behind the bars
behind the walls where
slaves are kept.
when is that day?
what time bars will
be broken up?
fathers! who kiss their kids every morning!
fathers! who kiss their kids every morning!
am i asking too much?
am i asking too much?
shame on you!
shame on you!
shame!
and my daddy is behind
the bars...
i want my father
i want my father
i want my father!!!!


peace for Palestinian children Pictures, Images and Photos-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam