سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, January 14, 2009

++ Ke'bes'an selepas ke'boring'an ...

Salam..happy Pictures, Images and Photos


Khaifa haluk/halukii?Happy Pictures, Images and Photos ..diharap semuanya sihat walafiat dan sentiasa berada di bawah LINDUNGAN PANJI-PANJI ALLAH hendaknye.

Aku di sini macam biasalah..nak kata sihat sangat pun takdelah,tapi Alhamdulillah..kesihatan aku masih dalam keadaan yang baik (betoika ayat aku nih?huhu ;p)..happy Pictures, Images and Photos

fuh! da lama bebenor rasanyer aku x dok celoteh dalam ni..maklumlah macam xde modal sgt nak cite..huhu..makin sibuk sekarang ni..klas german da start, so balik pun lewat..erm..lewat sgt tu xdelah..tapi aktiviti harian dulu dengan sekarang banyak gak bezanye..balik je kelas, aku terus rehat,makan,solat,pastu study..sampaikan nak update banyak2 blog ni bebanyak pun x sempat..jadi, sementara ni aku copy and paste artikel2 yang berguna untuk korang baca,hayati & renungkan dan semoge kira bersama2 mendapat manfaat daripadanya..happy Pictures, Images and Photos

Kelas German setakat ni Alhamdulillah..semua berjalan dengan lancar.. yang paling bestnyer, aku rasa santai je bila belajar..happy Pictures, Images and Photossebenarnya syllybus yang sedang diajarkan oleh lecturer ni pernah aku belajar dulu...tapi aku mohon jugak tuk join kelas ni..sebabnye bolehlah aku ingat balik apa2 yang aku lupa a.k.a mengasah bahasa German aku ni..

uebungen[latihan/assignment] ni xdelah banyak pun..hmm senang cite dalam seminggu ada 3 jam belajar..boleh kirelah berapa banyak...

Selalunya uebungen ni kitorang settlekan dalam kelas..kekadang tu kitorang buat aktiviti samaada berkumpulan ataupun personal..

kawan2 pun not bad..best2..aku diterima baik oleh kawan-kawan sekuliah.Alhamdulillah :)..hmm sambil2 tu ade juge akubantu kwan2 aku dlm bahasa German ni..vEry hAppy Pictures, Images and Photos..huhu..sebenarnye aku pun xdelah pandai sangat pun..erm (aku ajar setakat mane yang aku tau je..)

O ye, tadi aku follow mak ke JPN (Jabatan Pelajaran Negeri),ermm.. korang nak tau ape aku wat kat sane?..well aku settlekan pendaftaran dan bayaran tuk ujian MUET (Malaysia University English Test). InsyaAllah aku akan menduduki test ni bulan 4 nanti..So di harap agar korang mendoakan aku dapat menjawab test ni dengan tenang,mudah, aman dan makmur k!happy Pictures, Images and Photos

Last but not listing opps.. Least..aku harap agar Allah permudahkan segala urusan aku dan saudara2 aku semuslim untuk kebahagiaan di Dunia dan Akhirat..InsyaAllah cheerful Pictures, Images and Photos..Amiinnn ya Rab!

p/s sad Pictures, Images and Photoskesian tengok penderitaan rakyat Palestin yang dikecam hebat oleh tentera zionis Israel LAKNATULLAH ni..

erm..dan kini, semakin banyak anak2 kecil menjadi ahli Syurga..sad Pictures, Images and Photos

di sini aku sertakan sekali klip video ++ Look into ma eyes by Outlandish++
lagu ini ditujukan khas kepada rakyat2 Palestin..

Ilal Liqa'/Bis dann..Assalamualaikum wbt happy Pictures, Images and Photos


-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam