سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, February 18, 2009

++ Homemade Hot Chocolate

hot chocolate Pictures, Images and Photos

Bahan - bahan


710 ml susu
55 g separa-manis coklat, diparut
10 g gula
1 g serbuk kulit kayu manis
1 biji telur
Cara - cara
  1. Tuangkan susu ke dalam bekas dan masak di dalam ketuhar gelombang mikro selama 2 minutes.
  2. Campurkan coklat, gula, dan serbuk kulit kayu manis.
  3. Di dalam mangkuk kecil, pukul telur sehingga kembang dan campurkan ke dalam adunan coklat tadi.
  4. Kembali ke ketuhar gelombang mikro tadi dan panaskan selama 3- 4 minit sehingga berbuih. (Jangan biarkan hingga mendidih).
  5. Pukul sehingga kembang dan tuangkan ke dalam 3 cawan mug.
  6. Hiaskan dengan menaburkan serbuk kulit kayu manis ke atasnya.
Saiz hidangan : 3 orang
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Sahabat yang Mulia..



-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

++ Sandwich telur 'In Hurry'

Bahan-bahan
3 biji telur ayam rebus( di buang kulit)
1 sudu besar marjerin/mentega
secubit garam
secubit serbuk lada
hirisan timun daun salad/ hirisan tomato
beberapa keping roti

Cara penyediaan
1. Lenyek telur dengan garpu hingga hancur.
2. Tambah marjerin, garam dan serbuk lada.
3. Gaul rata.
4. Sapu adunan pada roti dan alas dengan timun/tomato/salad sasuka hati.

Sumber -http:lienrecipes.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam