سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, December 26, 2008

++ Kunjungan daripada rakan sekerja Abah dari Maritania..

Salam..

Hari ni agak berbeza dari hari lain... Kami sekeluarga menerima kunjungan mesra daripada kawan2 abah dari Maritania.. Mereka datang ke Malaysia atas urusan kerja dan berada disini selama 3 bulan..(since bulan puasa hr tu) dan akan pulang ke tanah air pada awal bulan Januari 2009 ni..

So,aku dan famili kali pertama berjumpa dengan mereka masa Hari Keluarga Petronas yang lalu.. sebenarnya ada 3 orang, tapi sorang ni (nama dier Ummi) x dapat datang atas sebab2 tertentu.. well, agak sedih jugalah sebab aku banyak berbual dengan Ummi ni masa gath hari tu..

Abah menjemput mereka di Stesen Komuter (KTM) Serdang, & bawak mereka datang ke rumah..(aku,emak & Yah kat umah dah get ready dengan makanan2)..
Antare juadah yang kami sediakan ialah Keropok ikan dari Terengganu, dan Puding Sejuk..(bagi makan sikit sebab abah nak belanje diorang makan sate... hmm sodap!)

First,diorang try makan puding sejuk yang mak buat..Abideen kate sedap..mau2 dia tambah lebih 2 kali jugaklah..huhu. Muhammed Saidi pulak x tmbh sebab dia x sihat sgt..so biaselah..selera makan kurang..xpe2 kitorang faham..huhu

pastu diorang makan kopok pulak..diorang suke..masing2 puji kesedapan kekeropokan tu..(salah tatabahse ni..;p)..

Then, dah makan...bermulelah sesi tangkap gambar & borak2.. rupenyer diorang ni kaki bergambar jugak. macam kitorang..dah puas bergambar abah bawa diorang ke Sate Kajang Haji Samuri.

dah makan2,abah hntr diorang balik semula ke KTM Serdang...

p/s: salah sowang dr dieorg ni mmg klator la...ade je lawok yg die buat....tak kering gusi kitorang dibuatnyer!...huhuhuhu

Lepas abah hantar diorang balik, abah jemput kitorang (aku,emak,dan muhd)First sekali kami ke Amcorp dulu, ambil spec baru aku..then ke Pavilion carik kasut muhammad kat kedai Adidas..acctually nak beli kasut jer..tapi benda lain pulak yang dia beli.. beli jaket r pulak...!

so,pastu kitorang gerak ke TS, carik kasut muhd pulak kat sane..last2 jumpe..Alhamdulillah..sonang citer dah selesai.. then sebelum balik, kitorang makan malam di Johnny's..

So kt bawah ni aku kongsi sedikit gambar dengan u all...

Kunjungan Mohammed Saidi & Abideen
Photobucket

Masa tuk bergambar kenangan sebelum pulang..
Photobucket

Abah bawa diorang makan2 di Sate Hj Samuri, Kajang.. (bagi diorang rase makanan Malaysia)
Photobucket

ma new spec..
Photobucket
Old spec..
Photobucket

Makan malam di Johnny's Times Square
Photobucket
Dah kenyang, Jom Borak!
Photobucket

Emak & Abah yang sentiase Romantik... :)
Photobucket


++ Tolong beritahu si dia....:)


  • Tolong beritahu si dia, aku ada pesanan buatnya..
  • Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
  • Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..
  • Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
  • Tolong nasihati si dia,jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
  • Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..
  • Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
  • Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..
  • Tolong ingatkan si dia. Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
  • Tolong ingatkan si dia. Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
  • Tolong ingatkan si dia. aku kasihinya kerana santunnya..
  • Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
  • Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
  • Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..
  • Tolong sedarkan si dia. Aku milik Yang Maha Esa..
  • Tolong sedarkan si dia. Aku masih milik keluarga..
  • Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..
  • Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
  • Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
  • Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..
  • Tolong pesan padanya. Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
  • Tolong pesan padanya. Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
  • Tolong pesan padanya aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..
  • Tolong khabarkan pada si dia. Aku tidak mahu melekakan dia..
  • Tolong khabarkan pada si dia. Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
  • Tolong khabarkan pada si dia, jadilah penyokong dalam kejayaanku..
  • Tolong sampaikan pada si dia. Aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
  • Tolong sampaikan pada si dia,cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
  • Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..
  • Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri….
  • Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia..
  • Moga pesananku sampai padanya walau aku sendiri tidak mengetahui siapa dan dimana si dia..
  • Moga dia seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa memasuki taman larangan dengan sopan santunnya dan bertemu mawar berduri yang terjaga oleh tuannya..
  • Simpanlah pesanan ku ini sehingga engkau bertemu diriku suatu hari nanti…
  • “Apabila kau ingin berteman,Janganlah kerana kelebihannya, Kerana mungkin dengan satu kelemahan,Kau mungkin akan menjauhinya….
  • Andai kau ingin berteman,Janganlah kerana kebaikannya,
  • Kerana mungkin dengan satu keburukan,Kau akan membencinya….
  • Andai kau inginkan sahabat yang satu, Janganlah kerana ilmunya,
  • Kerana apabila dia buntu,Kau mungkin akan memfitnahnya…..
  • Andai kau inginkan seorang teman,Janganlah kerana sifat cerianya,
  • Kerana andai dia tidak pandai menceriakan,Kau mungkin akan menyalahkannya….
  • Andai kau ingin bersahabat,Terimalah dia seadanya,Kerana dia seorang sahabat,Yang hanya manusia biasa….
  • Jangan diharapkan sempurna,Kerana kau juga tidak sempurna, Tiada siapa yang sempurna…
  • Tapi bersahabatlah kerana Allah.. ;)

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam