سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, December 26, 2008

++ Kunjungan daripada rakan sekerja Abah dari Maritania..

Salam..

Hari ni agak berbeza dari hari lain... Kami sekeluarga menerima kunjungan mesra daripada kawan2 abah dari Maritania.. Mereka datang ke Malaysia atas urusan kerja dan berada disini selama 3 bulan..(since bulan puasa hr tu) dan akan pulang ke tanah air pada awal bulan Januari 2009 ni..

So,aku dan famili kali pertama berjumpa dengan mereka masa Hari Keluarga Petronas yang lalu.. sebenarnya ada 3 orang, tapi sorang ni (nama dier Ummi) x dapat datang atas sebab2 tertentu.. well, agak sedih jugalah sebab aku banyak berbual dengan Ummi ni masa gath hari tu..

Abah menjemput mereka di Stesen Komuter (KTM) Serdang, & bawak mereka datang ke rumah..(aku,emak & Yah kat umah dah get ready dengan makanan2)..
Antare juadah yang kami sediakan ialah Keropok ikan dari Terengganu, dan Puding Sejuk..(bagi makan sikit sebab abah nak belanje diorang makan sate... hmm sodap!)

First,diorang try makan puding sejuk yang mak buat..Abideen kate sedap..mau2 dia tambah lebih 2 kali jugaklah..huhu. Muhammed Saidi pulak x tmbh sebab dia x sihat sgt..so biaselah..selera makan kurang..xpe2 kitorang faham..huhu

pastu diorang makan kopok pulak..diorang suke..masing2 puji kesedapan kekeropokan tu..(salah tatabahse ni..;p)..

Then, dah makan...bermulelah sesi tangkap gambar & borak2.. rupenyer diorang ni kaki bergambar jugak. macam kitorang..dah puas bergambar abah bawa diorang ke Sate Kajang Haji Samuri.

dah makan2,abah hntr diorang balik semula ke KTM Serdang...

p/s: salah sowang dr dieorg ni mmg klator la...ade je lawok yg die buat....tak kering gusi kitorang dibuatnyer!...huhuhuhu

Lepas abah hantar diorang balik, abah jemput kitorang (aku,emak,dan muhd)First sekali kami ke Amcorp dulu, ambil spec baru aku..then ke Pavilion carik kasut muhammad kat kedai Adidas..acctually nak beli kasut jer..tapi benda lain pulak yang dia beli.. beli jaket r pulak...!

so,pastu kitorang gerak ke TS, carik kasut muhd pulak kat sane..last2 jumpe..Alhamdulillah..sonang citer dah selesai.. then sebelum balik, kitorang makan malam di Johnny's..

So kt bawah ni aku kongsi sedikit gambar dengan u all...

Kunjungan Mohammed Saidi & Abideen
Photobucket

Masa tuk bergambar kenangan sebelum pulang..
Photobucket

Abah bawa diorang makan2 di Sate Hj Samuri, Kajang.. (bagi diorang rase makanan Malaysia)
Photobucket

ma new spec..
Photobucket
Old spec..
Photobucket

Makan malam di Johnny's Times Square
Photobucket
Dah kenyang, Jom Borak!
Photobucket

Emak & Abah yang sentiase Romantik... :)
Photobucket


0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam