سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, July 7, 2009

++ Sekadar Renungan...

  • Dari Abu Yahya, yaitu Shuhaib bin Sinan Shallallahu 'alaihi wa sallam , katanya: Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam bersabda: "Amat mengherankan sekali keadaan orang mu'min itu, sesungguhnya semua keadaannya itu adalah merupakan kebaikan baginya dan kebaikan yang sedemikian itu tidak akan ada lagi seseorangpun melainkan hanya untuk orang mu'min itu belaka, yaitu apabila ia mendapatkan kelapangan hidup, iapun bersyukur-|ah, maka hal itu adalah kebaikan baginya,sedang apabila ia ditimpa oleh kesukaran - yakni yang merupakan bencana - iapun bersabar dan hal inipun adalah merupakan kebaikan baginya." (Riwayat Muslim)

  • Perumpamaan antara rumah yg sentiasa dipenuhi dengan zikir kepada Allah dengan rumah yg sunyi daripada zikir kepda Allah seperti sesuatu yg hidup dan mati, dan seperti satu pohon yg hijau dengan satu pohon yg mati dan kering. (Riwayat Muslim)


  • -------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

    0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

    Mari Me'release' tension~

    To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

    Selamat Mencuba!!

    ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

    tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

    wa..wa..aaa

    gerak kekanan kemudian ke kiri..

    gerak ke kiri kemudian ke kanan

    ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

    tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

    dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

    kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

    buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

    hilangkan semua stress…

    pusingkan kepala…

    tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

    akhir sekali buat joget kucing…

    --------------

    kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

    Sekian~

    Jenguk..Jenguk...

    Renungan Sejenak -

    "Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

    People COME People GO ++ Promotion Link

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
    iluvislam