سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, September 1, 2008

++ Susah sangat ke?..

  • Susah sangat ke untuk kita tersenyum, sedangkan orang gila senyum sorang2, inikan pula sesama kita?

  • Susah sangat ke nak jadi senang, sedangkan yang senang tu senang je jadi susah?

  • Susah sangat ke nak bangkit subuh, sedangkan kena siram air pun tak bangun2 jugak?

  • Susah sangat ke nak hulur sedekah, sedangkan orang minta sedekah tu senang2 je hulur tangan?

  • Susah sangat ke nak siapkan assignment, sedangkan lecturer yang buat soalan tu senang je buat soalan?.

  • Susah sangat ke nak buat baik sedangkan yang baik tu senang je buat jahat?

  • Susah sangat ke nak cari keje, sedangkan banyak keje yang cari korang sebenarnya?

  • Susah sangat ke nak cakap, sedangkan orang gila pun bleh cakap sorang2?

  • Susah sangat ke jadi pandai, sedangkan yang pandai pun kadang2 tak pandai?

  • Susah sangat ke, ke sangat susah?... ..hmmmm.. apa2 lah
  • 0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

    Mari Me'release' tension~

    To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

    Selamat Mencuba!!

    ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

    tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

    wa..wa..aaa

    gerak kekanan kemudian ke kiri..

    gerak ke kiri kemudian ke kanan

    ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

    tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

    dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

    kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

    buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

    hilangkan semua stress…

    pusingkan kepala…

    tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

    akhir sekali buat joget kucing…

    --------------

    kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

    Sekian~

    Jenguk..Jenguk...

    Renungan Sejenak -

    "Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

    People COME People GO ++ Promotion Link

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
    iluvislam