سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, September 1, 2008

++ SELAMAT HARI MERDEKA KE 51 !!! =)



Ali Mohamad Sharil?.. Shariff la..


Assalamualaikum..
Gambar-gambar di atas ni di ambil pada Hari Kemerdekaan pada tahun 1990..masa tu..ana berumur 4 tahun, kakak ana Nabihah 5 tahun dan adik ke 3,
Nabil berumur 2 tahun..
Abah ana cerita, setiap tahun dia pasti akan bawa kami adik beradik ke Dataran Merdeka tuk menyaksikan 'Merdeka Day Parade'..
memang seronok..hepi2 je..sebb mase tu kitorang kecil lagi..Tahu nak Heppi je kan.. =)
Abah cerita lagi, wartawan drpd akhbar The Malay Mail datang pada abah n tetibe abah diinterbiu oleh mereka..hehe..

sehari pastu tup-tup, muke kami keluar dalam akhbar tu.. sebb xnak bagi hilang kenangan ni, emak dengan cermatnya menyimpan akhbar ni..
Alhamdulillah..nasib baik mak simpan..kalau tak sampai la ni kami adik-beradik tak dapat tengok kenangan lama..bukan senang dapat masuk akhbar lebih2 lagi masa kecil pada hari merdeka..

Semoga kita dapat Memerdekaan diri kita ini....dari jajahan nafsu & godaan syaitan...InsyaAllah..

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam