سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, November 4, 2008

++ Lelaki Idaman

muslimin Pictures, Images and Photos


Seorang lelaki yang aku idamkan

  • Ialah seorang buta,bisu, bakhil dan papa…
  • Biarlah dia seorang yang buta
  • Buta, Kerana matanya sunyi daripada melihat perkara-perkara maksiat dan lagha
  • Kerana matanya terpelihara daripada memandang aurat wanita ajnabi
  • Asalkan kedua matanya terang dalam memerhatikan keagungan ciptaan Allah
  • Asalkan dia celik dalam melihat kesengsaraan umat Islam di Palestin, Ambon, Bosnia dan seumpananya
  • Biarlah dia seorang bisu
  • Bisu, Bisu daripada pujuk rayu yang bisa menggoncang keimanan
  • Bisu daripada mengungkapkan ucapan yang bisa meracun fikiran
  • Bisu daripada perkataan yang bisa mendatangkan kekufuran
  • Asalkan bibirnya sentiasa basah mengingat Tuhan
  • Asalkan lidahnya tidak pernah lekang dari membaca Al-Quran
  • Asalkan dia petah membangkang kemungkaran
  • Dan lantang menyuarakan kebenaran
  • Lelaki yang aku idamkan ialah seorang yg bakhil
  • Bakhil, Bakhil dalam memberi senyuman
  • Pada wanita yang bukan mahramnya
  • Bakhil dalam meluangkan masa bertemu janji dengan wanita ajnabi yang boleh dinikahinya
  • Bakhil untuk menghabiskan wang hanya kerana seorang wanita yang tidak sepatutnya
  • Tetapi dia begitu pemurah meluangkn masanya untuk beribadah kepada Khaliqnya
  • Dia begitu pemurah untuk mempertahankan aqidahnya
  • Pemurah dalam memberi nasihat dan teguran
  • Sehingga dia sanggup menggadaikan hartanya
  • Bahkan nyawanya sendiri untuk melihat kalimah LAILAHAILALLAH
  • Kembali megah di muka bumi
  • Lelaki yang aku idamkan adalah seorang yang papa
  • Papa, Papa dalam melakukan perkara maksiat
  • Papa dalam ilmu-ilmu yang tak berfaedah dan bermanfaat
  • Papa memiliki akhlak mazmumah
  • Tapi dia cukup kaya dalam pelbagai ilmu pengetahuan
  • Dia begitu kaya memiliki ketinggian akhlak dan budi pekerti yang mulia
  • Dia begitu kaya dengan sifat sabar dalam mengharungi tribulasi kehidupannya
  • Dan dia seorang yang kaya dalam membina jati diri
  • Dia mahu menjadi seorang syuhada
  • Yang syahid di jalan Maha Esa

Persoalannya...


Masih adakah lelaki idaman itu??

Renung-renungkanlah~...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam