سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, November 4, 2008

++ Cinta vs Suka !!!!!!!!!!!!

love gif Pictures, Images and Photos
  • Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
  • Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.
  • Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
  • Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.
  • Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku.
  • Jikalau kita melihat mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.
  • Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata.
  • Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja.
  • Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu.
  • Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.
  • Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta.
  • Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka.
  • Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis.
  • Bila orang yang kita suka menangis, kita akan membuat dia gembira.
  • Perasaan cinta bermula dari kata.
  • Perasaan suka bermula daritelinga.
love Pictures, Images and Photos
________________________________________

Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka. Umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika kita cuba menutup mata. Cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang akan mengalami ini dalam hidup mereka.

with love Pictures, Images and Photos

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

naz ilyn said...

Salam..

dengan izin..boleh akak copy n3 ni..

p/s: tanpa syarat..

Najibah Ali ナジバ said...

wasalam. silalah copy.. erm tanpa syarat? mksdnya?

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam