سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, May 15, 2008

++Kematian yang PASTI menjelma..

Salam..uih..aku ni tak lotih-lotih nak menekan keyboard ni..huhu..ape-ape pun..tetibe banyak plak bende yang aku nak luah dan kongsi dengan korang .. so, tadi dah cite pasal kete baru..sekarang ni aku nak cite sket pasal kehidupan aku..huhu..

sebenarnye xde ape sangat aku nak cite kat korang..cume..aku rase diri aku ni makin hari makin tue..so..setiap kali Birthday kite..ramai yang wish HAPPY BIRTHDAY..sebenarnya [ bukan selamat hari jadi tau..but kite kene ingtkan kat rakan2, family.sedare mara kite...as SELAMAT HARI TUE] itu yang sebetulnye..kite bukan baru dilahirkan..nak diucapkan selamat hari lahir..

kite makin hari makin tue...umur bertambah..but..ilmu..aqidah dan keimanan..masih di tahap kanak2..kadang2 tu aku sedih bile terkenang macam ni...cuba untuk berubah yang lebih baik , itulah yang terbaik..tapi tetapkah iman kita untuk berubah selama-lamanya?..so..tepuk dada tanyalah iman kita..aku bukan nak bagi ceramah pada korang..cuma benda ni aku ingtkan kat diri aku jugak..rasanya..umur kita ni...makin lama makin bertambah..dan tak mustahil jika Allah mudah2 tarik kenikmatan yang kita rasa selama ini, hanya sekelip mata.. bukanke kita akan menyesal..Allah berkata "KUN..FAYAKUN..."maka jadilah..jadi..gunakanlah nikmat nyawa yang Allah berikan kepada kita sebaik2nya... aku pun manusia macam korang gak..hati remaja..dosa confirm ade..but sumtimes tu aku terfikir balik..apa yang aku pernah buat dulu tu..betul ke tidak?...kadang-kadang tu aku menyesal sendiri..SubhanaAllah..

Pemilihan rakan-rakan dalam pergaulan juga amat penting..ini juga perlu di titik beratkan..bila korang salah pilih member..pastinye korang akan terjebak same dalam benda2 x elok ni..percayelah~!
aku cuba tuk jadi yang lebih baik dari semalam...mungkin semalam aku ade buat silap..dan insyaAllah aku harap..kesilapan itu xkan berulang lagi..




























anyway..KEMATIAN itu pasti akan tiba pada bila2 masa..jadi..gunakanlah nikmat yang Allah berikan pada u all pada jalan yang diredhainya..
InsyaAllah...semoga Allah mengampunkan dosa2 kita yang lalu...

"Manusia tidak pernah lari daripada melakukan kesilapan..kesilapan hari ini, pengajaran hari esok...Semoga Allah mengampunkan dosa2 hambamu ini..Amin.."


"Every soul must taste death and We try you by evil and good by way of probation; and to Us you shall be brought back" [21:35]

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam