سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, May 15, 2008

++Assalamualaikum..

Hmm...xde apa nak aku tulis kat blog ni..cuma..ni kali pertama aku taip kat sini..sebelum ni kalau nak tulis blog..selalu aku luahkan kat Friendster..oo yea..and sebelum ni jugak aku terfikir gak nak wat blog account ni..hmm..mungkin malas kot..tu yang aku tangguh dulu tu.. **xelok betul perangai**..well...sekarang ni aku dah kembali ke tanah airku..Malaysia..since 25.April this year...hmm..agak banyak perubahan yang aku lihat sepanjang aku kat sini..

anyway, kadang2 tu aku rindu jugak Sudan..orang kata..banyak pengalaman yang aku dapat selama aku kat sana...even it was short..still i had a lotsa experience..hmm..abah kene transfer kat sana tu dah kire baik..daripada tak dapat langsung..ramai orang kate..Sudan ni xbestla..kuno la..ape la..perang la..ahh..aku tak kisah semua tu..apa yang aku tau..aku dapat blah dari Malaysia ni buat sementara..bukan aku tak suka negara aku sendiri..tapi mungkin nak tukar angin kot..ape2 pun..Malaysia still d best..ke mana pun u all pergi... pasti akan ingat pada negara sendiri..right?..kawan2 aku ..sedara mare aku..selalu tanye..apa plan aku lepas ni..hmm..kadang2 tu aku dok terfikir sendiri..kemana n apa aku nak buat lepas ni...hmm..tapi

Alhamdulillahla...family aku..expecially mak abah aku..izinkan aku sambung study in Germany in German Language...since aku dah ade basic dalam german n boleh cakap good german..i think why not kalau aku sambung belajar dalam bidang bahasa ni kan..aku tak rugi apa pun..untung yang aku dapat..tahu bahasa orang lain yang tak semua orang dapat peluang macam aku ni..Syukur kehadrat Allah..

oklah..rasenye xde apa-apa lagi nak aku luahkan..sekarang ni pun dah pukul 3.10 pagi..aduhh..mengantukla pula..harap-harap esok xdelah bangun lewat..

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam