سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, January 4, 2009

++ Tempe mentah yang unik.....

Pernah tgk x tempe besar camni??


Ni kali pertama aku tengok cara membungkus tempe yang agak unik..
mane tak nyer,selalunyer kalau orang jual tempe mesti dia bungkus dalam plastik atau daun berbentuk petak tapi xde pulak memanjang camni..(ala2 coklat toblerone lak aku tengok)..hihi..

toblerone Pictures, Images and PhotosToblerone Chocolate! Pictures, Images and Photos

Mule2 aku tanye kat mak aku ape benda dalam tu..mak aku cakap tu ler tempe..

haih! aku terkejut kejap..huhu.mane x nyer, ni le kali pertama aku tengok tempe besar macam ni..pastu murah lak tu..dalam RM 1.60 sebungkus(ye ke sebungkus??..haha hentam aje lah ;p)..

pastu aku dengan semangatnyer mencapai kamera aku (konon2 masukkan gambar2 ni dalam blog ;p) ..tangkap gambo tempe ni dari semua sudut(eh?).. then da settle semua,tengok cam sedap je,aku pun mulakan dengan bacaan Bismillah dan terus makan..erm..sodap!!

nak tahu rase tempe mentah camne?? ha try ler~!..huhu

oh yer,Goreng pon sodap!!

tempe Pictures, Images and Photos
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam