سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, January 4, 2009

++ Malaysia & Thailand .. we met again after 8 years!!!

I cha scho mini liebi beschte fruendin ues Thailand gtroffe!.. DP,i vermisse di gansch!! :D.Esch war ini schoni tag!!



Salam und hallo..

Hari ini (3.Januari) besh sgt rasenyer.. huhu. xsangke pun ade..setelah hampir 8 tahun aku dan DuangPorn (atau nama manjenyer DP) ni dari Thailand x berjumpe..

kali pertama aku berjumpa & berkenalan mesra dengan dia pada tahun 2001..semasa abah berkhidmat dengan syarikat Thailand..(so korang leh kire bape tahun da sekarang ni).. dia bekerja under contact dengan syarikat minyak 'MTJA' (atau dikenali sebagai Malaysia Thailand Joint Authority) selama 4 tahun..

Aku ingat lagi perkenalan pertama antara aku dengan DP..mule2 segan-segan kucing nak berbual..maklumlah,dia ni dari Thailand, so cara tuk kami berkomunikasi hanya dengan menggunakan bahasa Inggeris..BI aku time tu xdelah power sgt..sekadar cukup makan jer..hehe. Alhamdulillah,semenjak aku berkawan rapat dengan dia...secara x langsung aku dan DP dapat memperbaiki mutu bahasa Inggeris kami..

Photobucket

Setiap kali MTJA ni buat family day, kami mesti bertiga (sorang lagi 2 nama dia Fatin Nabila) akan lepak same..dan saat paling best masa tu sebab kami banyak gelak2..join semua game yang same..huhu..tapi sayangnyer Fatin Nabila ni dah lost contact dengan aku & Dp, selepas abah tamat 'contract' dengan syarikat ni..

oklah,so uncle Suriyan (ayah DP) buat apointment dengan abah 2 hari before d big day..selepas abah beritahu yang family uncle Suriyan nak jumpa, aku terus burn cd lagu2 melayu tuk DP..huhu sebagai tande kenang-kenangan le katekan.. (I was so excited wanna meet her back again after 8 long years!)

da siap burn cd,aku simpan lek lok dalam beg..

so,tibalah hari yang ditgu2..kami tiba di KLCC dalam pukul 12.50pm..ish ish..dugaan betul..mane x nyer.sampai2 je kat KLCC,kami terus naik lif...tapi yang bengangnyer lif stuck pulak..sabo je lah..nasib bek masa tu famili aku ade,kalau x leh pengsan aku dalam tu stuck sengsorang.huhu..korang bayangkan pintu lif dah tutup tapi xleh nak buka.nasib bek abah aku cepat tekan loceng kat situ.. meminta pertolongan..

so,akhirnyer kami ambil keputusan gune escalator je..

Photobucket

Sampai ke tingkat 4,kami terus ke Restoran Sundanese..(masakan dari Indonesia),aku ingat kami sampai awal, rupenyer diorang sampai lagi awal..huhu leh siap bershopping lagi..

ni la kali pertama aku berjumpa dengan DP setelah 8 tahun x berjumpe..(selama ni kami contact gune surat jer)..macam x sangke pulak..yang seronoknyer kami memang betul2 rapat walaupun dari 2 negara yang berbeza..

dan masuk dan duduk kat dalam restauran,abah & uncle Suriyan suruh aku & muhd minta order..hoho amanah tu..;p

sambil makan tu,banyak jugak yang kami bualkan..macam2 lah sampai x ingat ape yang dibualkan..memang seronok..(pergh~ rase excited sungguh!)

saat yang paling kelakar aku bile aku tersilap cakap..lepas DP hulurkan aku pinggan yang berlauk sepatutnya aku cakap Sawadikha..(selamat tinggal)..(kononnyer aku nak ucap terima kasih) DP terkejut terus dia tergelak..aku pun ape lagi, tergelak sakan le..aku x sangke lak aku leh salah cakap..(confident je aku kuarkan perkataan tu)..sepatutnyer aku kene cakap Kappung kap (Terima kasih) last2 DP yang betulkan ayat aku tu...huhu..segan seh!

berbual punya berbual tibalah masa untuk ucap Sawadikha (Selamat Tinggal)..huhu.sebenarnya rasa berat hati nak balik, yelah bukan senang leh jumpa DP and family..maklumlah masing2 ada komitmen sendirikan..sebelum balik, kami bergambar kenang-kenangan.. :)

InsyaAllah,ada rezeki kita akan berjumpa lagi... :D

I MISS YA DP!

So dibawah ni aku kongsi sikit saat-saat manis kami di KLCC..

Photobucket

Photobucket

Photobucket


-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam