سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, January 15, 2009

++ Aurat..

aurat wanita Pictures, Images and Photos

gasp! tak tutup aurat! Pictures, Images and Photos

Baju nipis nampak bayang,
Peha gebu saja ditayang,
Lebih baik tak pakai baju kan senang,
Dah tentu boleh tunjuk terang-terang.
Baju ketat seluar pun sendat,
Pakai tudung pula cuma pakai ikat-ikat,
Dari mula memang sangat bukan adat,
Disudut agama pun gaya tak berkat.
Tudungnya jarang bajunya nipis,
Pakai sikit boleh nampak ‘garis’,
Mata orang terbeliak sekali naik perangai iblis,
Bila kena kutuk kenapa nak menangis.
Lengan pendek blaus gantung,
Jeans ketat melekat di silit,
Jadi orang Islam ini sebenarnya beruntung,
Agama tak penah pun suruh berbungkus macam pocong.
Baju kebaya ketak kainnya terbelah,
Ikat tudung pula macam tak sudah,
Nak ikut suruhan agama memang tak mudah,
Tapi agama Islam itu sebenarnya terlalu Indah.


Penutupan Aurat Wanita Pictures, Images and Photos
Klik pd gambar untuk gambar besar
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam