سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, October 20, 2008

++ Cara MEMURTADKAN orang Melayu..

Sumber: isuhangat.com & Raff

KITA UMAT ISLAM WAJIB MENJAGA MARUAH UMAT ISLAM...
BUKANNYA MENJAGA KEIMANAN INDIVIDU!!!


tetapi kita sebagai rakyat... kuasa terhad...
hanya pemimpin sahaja yang mempunyai kuasa....

Ulamak-ulamak berpendapat bahawa...
Pemimpin Melayu islam sekarang meletakkan hukum ALLAH ditapak kaki...
terutama Hukum melibatkan murtad!!!

MARUAH UMAT ISLAM TIDAK DIJAGA OLEH PEMIMPIN MELAYU...
PENDAKWAH KRISTIAN TIDAK TAKUT BERDAKWAH KEPADA MELAYU DI MALAYSIA NI..
PENDAKWAH KRISTIAN TAHU... PEMERINTAH MEREKA TIDAK AMBIL APA-APA TINDAKAN..
INI KERANA "KEBEBASAN BERAGAMA"... .

benar atau tidak pendapat Ulamak ini..

Raff cerita ini kisah benar!!!
semasa Raff lepak di Taman KLCC...
kita sebagai pengembara.. .. bukan setakat mengembara dalam hutan..
di bandaraya pun kita mengembara jugak....
memerhati apa yang berlaku di masyarakat sekeliling.. .

benarlah apa yang diceritakan dalam Mastika...
terdapat beberapa couple sedang berpelukan di taman KLCC ini...
tanpa sebarang tindakan... menunjukkan bahawa...
Maruah Islam hampir tidak ada di sini....


sambil melihat kanak-kanak dok mandi di kolam...
tiba-tiba..Seorang pendakwah Kristian datang kepada Raff..


sambil melaung-laungkan "Dakwah Kristiannya" ...
dan memberikan artikel ini kepada Raff....


RAFF BERISTIGHFARRRRRRR! !!!
SAMPAI MACAM TU SEKALI BERANINYA MISIONARIS KRISTIAN
MEMURTADKAN ORANG MELAYU...
kalau kat Kelantan buat camni... dah lama patah riuk dah paderi ni...
tapi ini kat KL... silap-silap kita yang kena belasah!!

raff tengok paderi ini menyebarkan risalah ini kepada
beberapa anak muda melayu yang lepak di Taman KLCC....

ANDA SEMUA BOLEH BERFIKIR sendiri....
MENGAPA RAMAI REMAJA MELAYU MURTAD SEKARANG!!!!

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Zul-Elle said...

Assalamualaikum...

Salam taaruf minal mindamuallim.

Saranan saya, marilah kita mengambil kesempatan di "blogland" ini untuk saling menyampaikan mesej dakwah, "nasihat agama dan wasiat iman"... Apatah lagi dengan gejala pemurtadan yg. kian serius, berani dan canggih tanpa henti ke atas umat Islamkini.

Najibah Ali ナジバ said...

Waalaikumsalam warahmatullah..syukran zul untuk saranan yg berguna ini..InsyaAllah ana akan cuba mengisi lebih banyak artikel2 yang berguna untuk didunia mahupun di akhirat nanti. syukran jazilan wa salam ukhwah..

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam