سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, September 11, 2008

++ Nabil ke Belfast, Ireland...

Dulu, kakak ana tinggalkan Malaysia tuk 6 tahun..dia kini berada di Ukraine menyambung pengajian dalam bidang perubatan...dan kini, adik ana no 3, Nabil pula akan tinggalkan Malaysia dan kami sekeluarga sementara..

InsyaAllah 16 Sept ni, dia akan menyambung belajar di Belfast,Northern Ireland.. juga dalam bidang perubatan...dia akan berada di sana insyaAllah selama 5 tahun..
erm..sorang2 adik beradik ana pergi meninggalkan kami buat sementara waktu..
pergi untuk berjuang kerana Allah & kerana Emak & Abah tercinta..Pengorbanan mak & abah tidak ternilai jika dibandingkan dengan wang ringgit..erm..

Nabil berbaju melayu..

Allhamdulillah..aku telah berjaya menamatkan pengajianku dalam bidang Pengurusan Pelancongan & telah berjaya memperoleh diploma pada akhir tahun 2007..Syukur padaMu Ya Allah..

erm..dan kini, aku dapat melihat..selangkah demi selangkah adik beradik ku mula menjejakkan kaki ke menara gading & mula mengapai impian mereka..Aku berharap & memohon pada mu Ya Allah..agar mereka akan berjaya..di dunia & mahupun di akhirat kelak...
InsyaAllah...


barang2 nabil yang belum siap packing..erm..mklmlah stock tuk 5 tahun...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam