سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, September 11, 2008

++ Kipas ooo kipas..

Erm...ape kehe pulak dgn kipas angin ni...buat ana hangin satu badan je...aih..erm..sian kipas ana ni..dah 'meninggal' pun & selamat di kebumikan di dalam laci..ish ish...erm..bende murah..patutla jadi camni...mane x nyer..harga pasaran RM 30..tapi disebabkan mak ana pandai tawar menawar..so uncle pc tu bagi cuma RM 15...dan ana fikir..uncle pc tu beli mau2..10 hinggit kebawah punyerla..hmm..dose tau..riba!..fenin juga nak gune kipas angin ape lopaih ni..karang ana gune kipas angin sate kang..ade terebang lap top pulak...well..ni dah masuk kipas angin yang ke 3 ana beli..eh..silap2..ayah ana yang beli..

erm..kipas ni ana guna nak bagi sejukkan lap top..last, mende alah ni yang sejuk selamanyer..sabo aje lah..assobarul minal iman...nak wat camne kan..so ana harap kipas angin yang kaler biru ni tahan lama ler..erm..tulun..tulun... xkan la ana nak kipas lap top ni cara manual..silap2..tangan ana pulak yang tersabut..eh..silap2..tercabut..

uncle pc tu ada cakap..dia kata..lu tido kipas itu bangun...lu bangun kipas itu tido la...aiyah!..mksdnyer di situ ialah...'bila ana tidur kipas tu bergerak laju...dan bila ana bangun kipas tu terus stop forever'..ish..apek ni..sound orang pulak..oo xpe..moga2 Allah memberi pembalasan setimpal dgn ape uncle tu cakap..tgk le..sabo2 je la

oklah..habis dgn topik hari ni..kipas 'hangin'.. harap2 antum enjoy la yea..serba sikit ape yang ana tulih ni..walaupun x memberi manfaat langung..kerana..AKU hanyalah SEBUAH KIPAS LIPAS eh silap2..KIPAS ANGIN daa..

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam