سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, August 27, 2008

++ PERKARA YG AMAT DIBENCI ALLAH PADA SEORANG WANITA

PERKARA YG AMAT DIBENCI ALLAH PADA SEORANG WANITA

1.Kepada wanita yang tidak menutup aurat Allah
berfirman," Hiduplah dengan apa yang kau suka."

2.Allah melaknati wanita yang sengaja mendedahkan
auratnya kepada lelaki yang bukan muhrim.

3.Perempuan yg memakai kain yang nipis & jarang
untuk menarik perhatian lelaki bukan muhrim atau
memakai segala yg mendatangkan keghairahan kepada
orang lain maka dia tidak akan mencium bau syurga.

4.Wanita yg jahat lebih buruk dari 1000 org lelaki
yg jahat.

Pengorbanan seorang wanita amat dihargai oleh Allah &
rasulnya. Cuma kita kurang mengetahui kelebihan yg
dikurniakan kpd kita semua. Sehinggakan hari ini
manusia Islam mencari sesuatu selain dari agama krn
merasa pengorbanan mereka tidak dihargai.Dan mereka
turut melaungkan persamaan hak seperti di barat. Ini
semua bukanlah salah mereka...tetapi kitalah yg
bersalah kerana kita lupa bahawa kita ini umat yg
dianugerah kan dgn tugas kenabian.Memberi harapan &
bimbingan kpd manusia...

WANITA YG DIMURKAI OLEH ALLLAH


Sebagaimana Allah suka dgn wanita yg yg solehah, Allah
juga sgt murka kpd beberapa jenis wanita.Oleh itu sgt
perlu bagi kita mengetahui perkara yg boleh
menyebabkan kebenciannya supaya kita terhindar dr
kemurkaannya. Kemurkaan Allah pada hari kiamat sgt
dahsyat sehinggakan nabi2 pun sgt takut. Bahkan Nabi
Ibrahim pun lupa bahawa dia mempunyai anak yg bernama
Nabi Ismail krn ketakutan yg amat sangat. Abu Zar r.a
meriwayatkan bahawa Nabi s.a.w bersabda:
"Seorang wanita yg berkata kpd suaminya,"semoga engkau
mendapat kutukan Allah" maka dia dikutuk oleh Allah dr
atas langit yg ke7 & mengutuk pula segala sesuatu yg
dicipta oleh Allah kecuali 2 jenis makhluk iaitu
manusia & jin."

Ab.Rahman bin Auf meriwayatkan bahawa Nabi s.a.w
bersabda: "Seorang yg membuat susah kpd suaminya dlm
hal belanja atau membebani sesuatu yg suaminya tidak
mampu maka Allah tidak akan menerima amalannya yg
wajib & sunnatnya."

Abdullah bin Umar r.a meriwayatkan bahawa Nabi s.a.w
bersabda:
"Kalau seandainya apa yg ada dibumi ini merupakan emas
& perak serta dibawa oleh seorang wanita kerumah
suaminya.Kemudian pada suatu hari dia terlontar kata2
angkuh,"engkau ini siapa? Semua harta ini milikku &
engkau tidak punya harta apa pun." Maka hapuslah semua
amal kebaikannya walaupun banyak.

Nabi s.a.w adalah seorang yg sangat kasih pada
ummatnya & terlalu menginginkan keselamatan bagi kita
dr azab Allah.Beliau menghadapi segala rupa
penderitaan, kesakitan ,keletihan & tekanan.Begitu
juga air mata & darah baginda telah mengalir
semata-mata krn kasih-sayangnya terhadap kita.Maka
lebih-lebih lagi kita sendirilah yg wajar berusaha utk
menyelamatkan diri
kita,keluarga kita & seluruh ummat baginda.Sebagai
penutup ikutilah kisah seterusnya ini sebagai iktibar
bagi kita.

Ali r.a. meriwayatkan sebagai berikut:
"Saya bersama Fatimah berkunjung kerumah Rasulullah &
kami temui beliau sedang menangis. Kami bertanya kpd
beliau,"mengapa tuan menangis wahai Rasulullah?"
Beliau menjawab, "pada malam aku di Isra'kan kelangit,
daku melihat org sedang mengalami berbagai
penyeksaan...maka bila teringatkan mereka aku
menangis." Saya bertanya lagi,"wahai Rasulullah apakah
yg tuan lihat?"

Beliau bersabda:

1.Wanita yg digantung dgn rambutnya & otak kepalanya
mendidih.

2.Wanita yg digantung dgn lidahnya serta tangannya
dipaut dr punggungnya sedangkan aspal yg mendidih dari
neraka dituangkan ke kerongkongnya.

3.Wanita yg digantung dgn buah dadanya dari balik
punggungnya sedangkan air getah kayu zakum dituang ke
kerongkongnya.

4.Wanita yg digantung , diikat kedua kaki & tgnnya
ke arah ubun2 kepalanya serta dibelit dibawah
kekuasaan ular & kala jengking.

5.Wanita yg memakan badannya sendiri serta
dibawahnya tampak api yg menyala-nyala dgn hebatnya.

6.Wanita yg memotong badannya sendiri dgn gunting dr
neraka.

7.Wanita yg bermuka hitam & memakan ususnya sendiri.

8.Wanita yg tuli, buta & bisu dlm peti neraka sedang
darahnya mengalir dari rongga badannya
(hidung,telinga,mulut) & badannya membusuk akibat
penyakit kulit dan lepra.

9.Wanita yg berkepala spt kepala babi & kaldai yg
mendapat berjuta jenis siksaan.

Maka berdirilah Fatimah seraya berkata,"Wahai ayahku,
cahaya mata kesayanganku... ceritakanlah kpd ku apakah
amal perbuatan wanita2 itu."
Rasulullah s.a.w bersabda, "Wahai Fatimah, adapun
tentang :

1.Wanita yg digantung dgn rambutnya krn dia tidak
menjaga rambutnya (di jilbab) dikalangan lelaki.

2.Wanita yg digantung dgn lidahnya krn dia menyakiti
hati suaminya dgn kata

3.Kemudian Nabi s.a.w bersabda: "Tidak seorang
wanita yg menyakiti hati suaminya melalui kata2nya
kecuali Allah akan membuatnya mulutnya kelak dihari
kiamat,selebar 70 zira' kemudian akan mengikatnya
dibelakang lehernya.

4.Adapun wanita yg digantung dgn buah dadanya krn
dia menyusui anak org lain tanpa izin suaminya.

5.Adapun wanita yg diikat dgn kaki & tangannya itu
krn dia keluar rumah tanpa izin suaminya, tidak mandi
wajib dr haidh & nifas.

6.Adapun wanita yg memakan badannya sendiri krn suka
bersolek utk dilihat lelaki lain serta suka
membicarakan keaiban org.

7.Adapun wanita yg memotong badannya sendiri dgn
gunting dari neraka kerana dia suka menonjolkan diri
(ingin terkenal) dikalangan org yg banyak dgn maksud
supaya org melihat perhiasannya dan setiap org jatuh
cinta padanya krn melihat perhisannya.

8.Adapun wanita yg diikat kedua kaki & tangannya
sampai ke ubun2nya & dibelit oleh ular & kala jengking
krn dia mampu mengerjakan solat & puasa.Tetapi dia
tidak mahu berwudhuk & tidak solat serta tidak mahu
mandi wajib.

9.Adapun wanita yg kepalanya spt kepala babi &
badannya spt kaldai krn dia suka
mengadu-domba(melaga-lagakan org) serta berdusta.

10.Adapun wanita yg berbentuk spt anjing krn dia ahli
fitnah serta suka marah-marah pada suaminya.

Dan ada diantara isteri nabi2 yg mati dlm keadaan
tidak beriman kerana mempunyai sifat yang buruk.
Walaupun mereka adalah isteri manusia yang terbaik
dizaman itu.Diantara sifat buruk mereka:

1.Isteri Nabi Nuh suka mengejek & mengutuk suaminya.

2.Isteri nabi Lut suka bertandang ke rumah org.

Semoga Allah beri kita kekuatan untuk mengamalkan
kebaikan dan meninggalkan keburukan. Kalau kita tidak
berasa takut atau rasa perlu berubah... maka kita kena
khuatir .Takut kita tergolong dlm mrk yg tidak diberi
petunjuk oleh Allah.

Nauzubillahi min zalik.

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam