سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, August 27, 2008

Cara Terbaru ++ Menyebar HIV POSITIF... VIRUS PENYAKIT AIDS

SILA AMBIL PERHATIAN : -

Cara Terbaru Menyebar HIV POSITIF... VIRUS PENYAKIT
AIDS
Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian
sekiranya anda belum
membacanya...

Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV
positif seronok
menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam
Televisyen. Thai
dimana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa
gunanya, beliau telah
merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa.
Jadi sila berhati-hati...Beberapa tempat berbahaya dan
kebarangkalian
menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih :


1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai
sila pakai
selipar sebab jarum yang ada HIV telah terdedah dan
menimbus jarum penyuntik
di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah
akibat ombak.

2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan
pilihan
penagih.Terdapat kes di Australia di mana kanak-kanak
yg tak berdosa telah
tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada
papan lunsur
kemudiannya didapati HIV positif.

3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda
duduki. Kes yang
terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi
beliau dan terasa sesuatu
benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada
penyuntik dan nota berbunyi
"Welcome to the real world, you are now HIV positive".
Doktor telah
memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat
virus HIV. Ianya
berlaku di Hawai jadi berhati-hati....

4. Di Georgia & Florida, ada kes menunjukkan pesakit
HIV meletakkan
penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling, mesin
air minuman...jadi
pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan
betul-betul tempat
mengembalikan wang syiling....mungkin terdapat jarum
penyuntik di dalamnya.
Ini adalah nyawa anda. Sila 'foward' maklumat ini
kepada orang lain,
especially keluarga, kawan2 dan sesiapa sahaja...

Dr Yasmin Anum Mohd Yusof Associate Professor & Head
Dept. of
Chemical Pathology School of Medical Sciences USM

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam