سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, March 1, 2009

++ Untuk Renungan Kita Semua.. (perbualan antara wanita bertudng & tidak)

hijab Pictures, Images and Photos

arab Pictures, Images and Photoshijab (: Pictures, Images and Photos

Kenapa eh..kau keluar pakai camni...ko x panas kerr?
>>
kau pelik ker?..ermm..kalo ko tgk orang Sigh pakai serban die pergi sekolah..ko x pelik kan?? kenapa?..sebab tu identiti agama die..kalo tgk org asli..dengan telanjangnya..ko x pelik kan??sbb tu budayaNya...habistu..kite orang islam..mana identiti?..mana budayanya? Adaa..tapi banyak org tak tau..tau..tapi kite dah tolak mentah2...tudung?? kite rase tu dah terlalu biase...

Alaa..org pakai tudung x semestinya baik..
>>
betul tu..tapi org yg menutup aurat insyaAllah orang yang baik2..

Apa beza dengan org pakai tudung?
>>
sebab org bertudung tutup rambut jerr...
>tak semestinya diorang tu baik jugak...keluar jugak dengan lelaki..
>>
memang betul..diorang x semestinya baik..tapi kalau diorang baik..diorang akan cuba untuk menutup aurat..bermula dengan memakai tudung..

apa ni?? tak fahamlah..elee..pakai tudung setakat nk tutup rambut buruk wat per..

berapa ramai org yg ko kenal die macam tu??
>ramai..
>>
tapi berapa ramai orang yg menutup rambut die yg cantik..ko penah jumpa?

>tak..sebab kebanyakan kawan aku sume pakai tudung jer..tapi lengan pendek jugak..baju ketat2 jugak..

kalo ko jumpa orang yg tutup rambut die yg cantik...adakah ko x kan fitnah lagi perempuan2 yg bertudung sekadar menutup kekurangan diri?
>Ala..dorang tu sama jerr..
>>
Kite dah menghukum mereka..tapi sekarang kat mana ko letak diri kau?? Kite rase prempuan yg pakai tudung ni hipokrit?? Habis tu kite??
>lebih baik dari jadi hipokrit..


antara hipokrit dan menutup aurat..mana lebih baik?
>menutup aurat..
>>
sebab tu perintah Allah kan? Kite sedar tak yg kite sedang pertikai hukum Allah??
>kenapa?
>>
sebab dari tadi kite pandang negatif soal bertudung..
>ye ker?
>>
yerr..sebab kite dah fitnah mereka..kite kate mereka hipokrit..walhal kite terus dalam dosa membuka aurat..
>errmm...
>>
camnilah...kalau kite dah x nak buat..jangan pertikai.. takut bala menimpa tak tertanggung nanti...jangan terus bersangka buruk..kerana separuh dari sangka buruk adalah berdosa besar...jangan jadikan mereka yg tertewas dalam soal menjaga maruah itu sebagai panduan...takut tuhan tutup pintu hati selama2 nya...dan bile dah bertudung..jangan pandang rendah mereka yg x bertudung..takut tuhan pesongkan hati...

betul tu..tapi hati aku x terbuka lagi nk pakai tudung..
>>
istiqamah lah dalam kebaikan...sentiasa berdoa agar dipertemukan jalan yg benar...kite dah tau menutup aurat itu wajib..tapi nafsu menang dalam pergolakan ini...percayalah..nak mempertahankannya lagi sukar..jangan biar syaitan menakluk hati kita..kerana hati itu tempat letaknya iman..iaitu keyakinan pada tuhan..nanti..lagi banyak kemungkaran yg kita buat...sebab tu..ada yg bertudung tapi masih melakukan kemungkaran..takper..biarkan mereka menghadap tuhan...kita doakan segala kebaikan..yg penting diri kita..jadikan yg terbaik tu sbg contoh...supaya hati kita dapat dilenturkan..

kalau aku tak berubah jugak?
>>
SEBAB TU ORANG ISLAM NI ADA IMAN...disinilah titik permulaan..ada keyakinan dan kesungguhan...kita ada tuhan dan agama lain pun ada tuhan..mereka nampak tuhan mereka..tapi kita x nampak..kita kena yakin..sebab tu orang yg ada keyakinan atau yg beriman ni hebat! sebab tak nampak tuhan tapi boleh melaksanakan hukum2 tuhan!
>betul jugak kan..kenapa aku x pernah terpikir?

hijab Pictures, Images and Photos

Hijab Pictures, Images and Photos-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam