سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, March 1, 2009

++ Ada Boring ke Dalam Syurga?

Syurga Allah Pictures, Images and Photos

'Syurga tanahnya subur, setiap ucapan Subhanallah,
Alhamdulillah, Allahu Akbar; akan menjadi tumbuhan di dalamnya.'


Soalannya :
Penghuni syurga tak ada amal ibadat, tak ada kerja, tak tidur. Nanti lama-lama tak boring ke duduk dalam syurga?

Jawapan maulana :
Demi Allah, penghuni syurga tak akan rasa boring walau sedikit sebab;

1.Di dunia, kita ada isteri. Berapa lama kita boleh bersembang2 dengan isteri? Lama2 kita akan rasa boring.

Tapi di syurga, bila kita bersembang2 dengan isteri dan setiap kali kita kelipkan mata (macam kat dunia jugak rupanya, mata boleh berkelip2) maka isteri kita akan 70 kali lebih cantik dari sebelumnya. Bila kelip mata lagi, isteri kita jadi 70 kali lebih cantik. Begitu juga isteri bila kelip mata, akan lihat suami 70 kali lebih hensem dari tadi. Jadi mana ada boring? Penghuni syurga boleh bersembang beribu2 tahun lamanya.

2.Di dunia, lelaki paling suka tengok lenggang-lenggok wanita berjalan. Cara berjalan yang paling mahal (agaknya) adalah 'catwalk' peragawati.

Dalam syurga, satu langkah isteri ada 70 lenggok. Itu baru jalan biasa, belum 'catwalk'. Kalau 'catwalk' tak tau la...
(bab isteri, hanya cerita dua perkara ni saja. Banyak lagi perkara lain.. Censored!)

3.Di dunia kalau kita diberi ais kerim ½ kilo, amacam? Suapan pertama sedap sangat. Kesedapan berkurangan pada setiap suapan berikutnya. Agak2 apa rasanya pada suapan terakhir ketika perut dah sebu? Nak muntah...

Di syurga, setiap suapan makanan mempunyai 70 rasa. Suapan kedua kenikmatan bertambah 70 kali ganda. Begitulah suapan seterusnya... Jadi makan beribu2 tahun pun tak akan boring.

4.Di dunia manusia suka dengan hiburan dan muzik. Satu lagu hanya sedap didengar sepanjang 3 hingga 3½ minit. Kalau lebih dah boring. Lagu pun akan ditukar ke lagu baru. Lagu lama kita dah tak nak dengar.

Di syurga, Allah sendiri akan baca Quran kepada manusia. Seluruh daun2 pokok, sungai2 akan berbunyi menjadi seperti satu okestra. Awan2 akan berarak ke atas pendengar2 dan jatuh berguguran di atas mereka. Bila terkena awan2 tu, wajah penghuni syurga akan bertambah cantik dan bila pulang ke rumah, para isteri akan terkejut melihat kehenseman suami.

Jadi demi Allah kata maulana, syurga memang tak akan boring!

sumber:azharjaafar.blogspot
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam