سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, January 8, 2009

++ Umat Islam Perlu Betulkan Cara Berfikir

muslimprayer Pictures, Images and Photos

Kemajuan memang diperlukan,

Tapi bukan mengejar kemajuan korbankan iman,

Iman tidak boleh ditukar dengan kemajuan,

Membangun tidak salah

Membangunlah! Membangunlah!

Tapi jangan mengabaikan perintah Allah,

Perintah Allah itu keselamatan kita dunia Akhirat,

Hendak maju, majulah, tidak salah,

Tetapi bukan mengejar kemajuan

Korbankan maruah bangsa, maruah negara,

Lebih-lebih lagi maruah agama,

Maruah agama ada hubungan dengan Tuhan,

Tuhan adalah segala-galanya,

Maruah bangsa dan negara, lebih-lebih lagi agama,

Mesti dipertahankan,

Kalau perlu dipertahankan dengan nyawa,

Nyawa itu adalah murah,

Maruah bangsa, negara dan agama,

Tidak ada tukarannya,

Jadi umat Islam samada pemimpin ataupun rakyatnya,

Jangan kerana mengejar kemajuan

Macam orang kafir mengejar kemajuan,

Tidak fikir halal haram

Dan tidak fikir Tuhan,

Umat Islam ada caranya yang tersendiri,

Tak sama orang kafir,

Orang kafir hanya memikirkan hidup di dunia semata-mata,

Orang Islam hidup Akhirat lebih utama,

Sebab di Akhirat destinasi akhir kita,

Di sana kita berlama-lama,

Tidak diukur dengan masa,

Hidup di dunia ini,

Walau seindah manapun adalah murah,

Dibandingkan hidup di Akhirat,

Jangan kita tertipu dengan kehidupan orang kafir,

Sebab itu Tuhan nak mengingat orang Islam

Di dalam Al Quran yang maksudnya:

"Janganlah memperdayakan kamu

serba adanya orang kafir di dalam negara"

Setengah negara umat Islam mengejar kemajuan,

Kemajuan tidak dapat dicapai,

Tapi iman sudah dikorbankan,

Kemajuan tidak sampai ke mana,

Tetapi syariat Tuhan sudah diabaikan,

Jadi umat Islam samada pemimpin atau rakyat jelata

Kena betulkan cara berfikir,

Kalau salah berfikir kita akan menjadi hamba orang,

Seperti yang berlaku kepada dunia Islam hari ini.

Pesanan Cikgu Ku


-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam