سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, January 18, 2009

++ Telur Bungkus Aneka Rasa

Bahan - bahan

6 biji telur

1 labu bawang besar(dimayang)

4 ulas bawang putih (didadukan)

1 biji kentang (didadukan)

1 batang carrot (didadukan)

sedikit daging ayam -bahagian dada (dipotong nipis)

3 batang crabstick (leh gak guna isi ketam)

1 sudu besar serbuk kari

3 sudu besar tomato puri

1 sudu besar chili powder (bancuh bersama sedikit air)

1 sudu besar black pepper

1 kiub pati ayam

sedikit daun sup

sedikit garam,

gula

cara - cara

1. Tumis bawang besar,bawang putih. Bila dah garing, masukkan black pepper..

2. Kemudian, masukkan ayam dan crabstick. Bila ayam dah kecut, masukkan serbuk cili yang sudah dibancuh dengan air, tomato puri,kiub ayam dan serbuk kari...

3. Bila dah nampak garing, masukkan carrot dan kentang..Biar sampai empuk...

4. kemudian boleh la masukkan daun sup...

5. Angkat and asingkan di dalam bekas..

6. Dadarkan 3 biji telur di dalam kuali.... kemudian letakkan bahan2 inti tadi di atas telur tersebut... tnggu kering sedikit then dadarkan 3 biji telur lagi kat atas inti tu.....

7. terbalikkan telur tersebut..Bila dah masak angkat and boleh dihidangkan.

Saiz hidangan : 3 orang

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam