سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, December 12, 2008

++ OLE-OLE Majalah Rasa Edisi Januari 2009

Salam..

Alhamdulillah, kali ni artikel pengalaman aku di Switzerland dimuatkan dalam Majalah RASA..



mule2 ingatkan artikel aku hanya dimuatkan sebanyak 2 muke surat..rupanyer 4..agak terkejut, sebab artikel yang aku hantar tu xdelah panjang mana pun..apa2 Alhamdulillah dah rezeki.. =)
Nasib bek aku bagi banyak gambar kat kak Siti (Karangkraf)...erm dalam 25 keping jugelah..rupanya dia nak pilih mana gambar yang terbaik untuk dimuatkan dalam ruangan OLE-OLE bulan Januari tahun depan.. (sebenarnya ruangan Ole2 ni khas untuk sesiapa yang pernah atau masih tinggal di luar negara dengan menekankan lebih kepada makanan ruji negara itu)

So dibawah ni antara artikel yang dimuatkan dalam majalah RASA..well, tulisan tak nampak jelas sebab aku kecikkan saiz nyer.. kalau nak baca pengalaman manis aku sewaktu di Switzerland dulu, sile2 lah beli Majalah RASA edisi Jan. 2009 di ruangan OLE-OLE ye..hehe

Sekian tuk kali ini...Wasalam.. ^-^

p/s ESOK gath. NASYIDFM (Nasyid & Friends)... huu.. x sabarnyer!!







0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam