سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, October 4, 2008

++ Tag lagi???? Yezza Tag Tag Tag~!!

Bismillahirrahmanirrahim...Assalamualaikum...



Kali ni saya mengetag diri sendiri..setelah selama ni ditag oleh orang.. NgEeEe~~~

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

Kitab Suci Al-Quran, Family~!!

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?


ape eh? rasanya cam dah lama x kuarkan duit sendiri.. dapat duit raye ade lah..hee

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?

Masjid

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?


Boleh bagi specifik x? hubungan saudara dgn Islam, keluarga dan Pencipta akan kekal sampai bila2,inshaAllah. Sudah tentu hubungan yang di redhai Allah.. juga hubungan dalam perkhawinan..


5. Adakah anda di lamun cinta?

bercinta dengan Allah~itu yang kekal selamanya!

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?

hmm restoran?..dah lama juga x mkn di restoran.. lupa dah.. huhu. restoran di rumah bleh? hee

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

buku tentang Nabi Muhammad (mengenali nabi), Cara amalan kesihatan Nabi Muhammad, dan buku tentang pengubat hati..naluri & rohani..

8. Apakah nama penuh kamu?

Najibah binti Ali

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?

Mak of course.. leh jadikan geng tuk beborak.. luah perasaan & gelak.. hehe.. abah pun not bad..cuma dia strict sket..hehe.. ampun pak~!

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?

Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam.

11. Christina atau Britney?

tak de siapa..coz..2 2 x mengajak masuk SYURGA..

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?

Kadang2 yea.. hee

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?

Mekah and Madinah, Switzerland

14. Pelukan atau ciuman?

Soalan ape ni?
kalau dr suami yang sah~ Perlukan 2 2...
erm.. terfikir sejenak

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.

alahai ana mengetag diri ana.. nak tau juga ke??

1. suke berlawak
2. mengelabah
3. xle tension2 nanti dia pun tension..[ ape punyer ayat ni ] ;p ..hee
4. suke budak2.. baby expecially..
5. suke makanan simple2.. ngee..

16. 8 perkara yang amat saya gilai

1.internet
2.jubah
3.blogging
4.menulis
5.Music
6.window shopping
7.novel islam
8. download lagu

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan

1.salam
2.hmm
3.hehe
4.ah sadap...
5.sedih
6.eh yeke?
7.huhu
8.ok2

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.

1. Ayat-Ayat Cinta
2.Kamus German
3.German grammar
4.buku tentang pengubat hati..naluri & rohani..
5.ketika cinta bertasbih 2
6.Mengenali Nabi Muhammad
7.amalan kesihatan Nabi Muhammad
8.tentang cinta

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.

1.Meniti di Barzakh
2.Destinasi Cinta
3.Lagu2 drpd kump. Mawaddah
4.erti syukur
5.hanya tuhan yang tahu
6.Nur Sahadah
7.Bilal bin Rabah
8.cinta pertama

19. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu

  • belajar bersabar + jgn cepat marah
  • kurangkan mengadap lap top..ngeee..
  • lebih2kan bersukan..huhu
  • banyakkan baca buku..
  • jgn dengar lagu yang melalaikan.. lebihkan nasyid
  • menjadi yang terbaik.
  • bynkkn baca Al-Quran
  • hafalkan doa2..
20. Mari mengetag 8 orang lain

Angah
Kiden..

lagi..lagi? sesape je la..hee

*buat lah bila2 anda free*

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam