سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, October 4, 2008

++ [NASYEED] Mawaddah-Miliki Tuhan


Miliki Tuhan
Album : Sembahyang Membina Peribadi Agung
Munsyid : Mawaddah
http://liriknasyid.com


Marilah kawan-kawan mengagungkan Tuhan
Melalui sembahyang,zikir,puasa dan baca Al Quran
Tuhan adalah segala-galanya
Kerana segalanya adalah ciptaan Tuhan

Chorus
Kehilangan Tuhan,kehilangan seglanya
Mendapat Tuhan,mendapat segala-galanya
Marilah kita miliki Tuhan
Agar segalanya kita miliki

Memiliki Tuhan,memiliki segalanya
Kehilangan Tuhan tiada erti segalanya
Kerana segalanya bila-bila masa diambil Tuhan
Kehilangan segalanya tidak mengapa

Jangan sampai kita kehilangan Tuhan
Segala yang kita miliki tiada gunanya
Milikilah Tuhan,Dia kekal abadi
Penyelamat kita dunia akhirat

Chorus
Segalanya selain Tuhan akan binasa
Dia tidak akan dapat menyelamatkan kita
Cintailah Allah dan agungkanNya
Syukurilah Dia kerana nikmat dan rahmat-Nya
sabar atau redhalah diatas ujian-Nya
Kerana ada didikan dan hikmah kepada kita

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam