سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, October 4, 2008

++ Buat ape eh hr ni?? dah masuk raya ke 4..


Salam Alaik & Selamat Pagi..

ana masih di kampung atuk.. menghitung hari untuk pulang ke KL.. balik ni ada banyak perkara perlu ana selesaikan.. erm kena kuarkan duit dlm bank.. jumpa kawan2 kelas..aih terase malas pula.. tapi ada amanah yang perlu ana selesaikan.. well.. hari agak membosankan.. tidak kemana2.. saudara mara , family ana semua dah pulang ke rumah masing2. cuma tinggal atuk, nenek & ana saje di sini.. hmm tetibe teringat pula kenangan raya yang lepas. Sungguh seronok.. since balik Sudan, terasa keseronokan beraya di negara sendiri.. terutama di kampung atuk..bunyi mercun, masak serunding, merebus ketupat.. saudara mara yang kecoh2.. wah.. best sekali~ tapi cepat sungguh masa berlalu..erm terasa baru semalam sambut hari raya pertama.. tup tup dah raya ke 4... Ish Ish..

petang ni keluarga makcik pulang ke rumah atuk.. jadi mungkin riuh sikitlah rumah atuk nanti.. anak2 dia yang comel tu..layan telatah diorang. erm ape lagi eh?.. ana rasa, balik Serdang ni mesti abah ajak pergi rumah terbuka.. macam best. tapi nak pergi ke taknak? entahler.. sejak menjak ni, terasa malas sj nak kuar.. dah sebati di rumah agaknyer kot.

oklah, rasanyer itu saja yang ana dpt luahkan .. tak tahu nak tulis ape, sebab xde buat ape sgt..mungkin esok adalah aktiviti sket..atuk nak ajak beraya rumah sudara.. well.. jumpa lagi yea :D

Renungan hari ini..

"Barangsiapa menyebarluaskan berita-berita kekejian yang didengarnya, maka dia seperti pelakunya."

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam