سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, October 28, 2008

++ Lelaki acuan Al-Quran


Lelaki acuan Al-Quran
Basah lidahnya mengingati Allah
Tunduk pandangannya
penuh kesederhanaan

Lelaki acuan Al-Quran
Lembut tuturnya dalam ketaqwaan
Quran dan sunnah menjadi panduan
Akhlak nabi menjadi ikutan

Lelaki acuan Al-Quran
Hidup matinya kerana ALLAH
Hidup matinya kerana ALLAH

Dialah lelaki acuan Al-Quran
Jadi teladan sepanjang zaman
Jadi teman diperjalanan

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Zul-Elle said...

Allahu Akbar, Allahu Akbar...

Kalau lelaki itu acuan al-Quran, mudahlah ditempa wanita idaman, muslimah sejati,mukminah solehah, teman sepanjang jalan menelusuri kehidupan bersinar nur sakinah, mawaddah wa rahmah berpimpin tangan menuju Syurga Ilahi, kesempurnaan dan keabadian cinta kerana-Nya, abadan abada... Amiin!

Najibah Ali ナジバ said...

benar itu..ana setuju..cintanya hanya kerana Allah dan mengikut lunas2 & syariat Islam...

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam