سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, October 19, 2008

++ 10 Sebab Mengapa Anda Tidak Perlu Takut Untuk Mengundi~ MAHASISWA / SISWI universiti


1)Anda adalah mahasiswa yang bebas untuk memilih siapa bakal pemimpin anda
2)Undi anda adalah rahsia
3)Setiap mahasiswa mempunyai hak untuk membuang undi
4)Tidak ada pihak yang berhak mengugut anda, walaupun pengetua dan JTK kolej
sekalipun. Setiap ugutan yang diterima boleh diajukan terus kepada Bonda Naib
Canselor dan tindakan tegas akan di ambil terhadap mereka
5)Anda tidak berseorangan dalam membuat pilihan,kami bersama anda
6)Kolej kediaman adalah hakmilik mahasiswa, tiada pihak yang berhak menyingkirkan
anda hanya kerana menyokong perjuangan mahasiswa
7)Perjuangan mahasiswa yang mengikut telunjuk HEP sudah tidak releven lagi
8)Setiap warga kampus mengharapkan undi daripada ANDA untuk membawa satu
PERUBAHAN.
9)Anda dilindungi oleh Statut Universiti. Undi adalah HAK anda.
10)KEBERANIAN anda diperlukan melalui SATU UNDI demi masa depan kampus yang lebih baik!

-credit To ProM UM-

sumber:buletin fs

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam