سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, October 19, 2008

++ KHAS untuk penggemar kereta......

Dear abang,

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk
bawa anak-anak balik ke kampung. abang
tak perlu hantar ayang sebab ayang
mampu untuk bawa anak-anak ke kampung
musim cuti sekolah ni dengan bas..
abang jagalah diri abang dan kereta
abang baik-baik... cuma ada perkara
yang ingin ayang luahkan disini...
kereta baru abang tu mahal.. harga
mencecah 100k barangkali.. sebab tu
abang sayangkan kereta abang lebih
dari ayang.. sampaikan abang dah
terlena dalam kereta abang tu sejak
abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk
3 malam... abang sayangkan kereta
abang lebih dari ayang, nak tau ngape?
Harga kereta abang tu lebih mahal dari
wang hantaran yang ayah ayang letakan
masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran
ayang lebih mahal dari harga kereta
abang?
Tiap-tiap pagi abang mesti gosok
kereta abang, nak nampak
berkilat..tapi ayang nak dapat kiss
g.morning pun susah
Sejak beli kereta tu, sebulan sekali
macam-macam aksesori abang beli kat
kereta, ayang nak dapat hadiah besday
setahun sekali pun susah..
Kereta sebulan sekali abang servis,
abang kata kena jaga
maintainance...ayang nak dapat pi
salon setahun sekali pun susah..
Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi
kalau ayang make up lawa-lawa abang
kata ayang tak sedar diri kereta abang
bagi makan minyak mahal-mahal cecah
100 setin pun ada, ayang nak makan
pizza sekeping jer masa mengidam anak
kedua kita abang kata ayang mengada-
ngada.
Kereta abang kalau anak-anak sentuh
sikit bodynya abang marah anak macam
nak makan, ayang jatuh longkang besar
boleh abang gelak
Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape
tidur dalam kereta? abang jawab takut
orang curi kereta abang.. kalau ayang
kena curi??
Ayang nak balik kampung dulu.. anak-
anak nak jumpa atuk dengan nenek
depa.. tak nak naik kereta abang takut
calar.. ayang calar takpe.. jaga diri
elok-elok, sarapan ayang dah sediakan.
ayang pi tak lama sekolah bukak ayang
balik lah dengan anak-anak.. pesanan
ayang..
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN
KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN
AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-
URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
TEMANKAN ABANG TIDUR

Love,

ayang

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam