سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, August 29, 2008

++ Perempuan Yang Aku Sayangi


Perempuan yang aku sayangi
adalah pencinta Tuhannya
yang mengalir cinta, takut dan harap
yang menguasai perjalanan penghidupannya
dari waktu ke waktu
dari hari ke hari
sehingga perjanjian di antara jasad
dan nyawanya berakhir

Perempuan yang aku rindui
adalah perempuan yang di mata dan wajahnya
terpancar sinar Nur Ilahi
lidahnya basah dengan zikrullah
di sudut hati kecilnya
sentiasa membesarkan Allah

Perempuan yang aku cintai
yang menutup auratnya
dari pandangan mata lelaki ajnabi
kehormatan diri menjadi mahal nilainya
disanjung tinggi
penduduk langit dan bumi

Perempuan yang aku impikan
adalah yang mendekatkan
hatiku yang telah jauh
kepada Ar-Rahman, Ar-Rahim
namun aku tiada di sana
kerana hatiku dilamar dunia

Perempuan yang aku kasihi
yang bersyukur pada apa yang ada
bersabar dengan apa yang tiada
cinta pada hidup yang sederhana
yang tidak bermata benda

Perempuan yang aku sukai
menjadi dian pada dirinya sendiri
menjadi pelita untuk putera-puteriku
yang bakal dilahirkan
untuk menyambung
perjuanganku di belakang hari

Sesungguhnya perempuan yang selalu berada dalam doaku adalah kau isteriku....

So, what do you thing. Is that a lovely puisi? I hope so. Okay see you all later with another puisi insyallah.

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam