سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, August 29, 2008

++ MUNAJAT RINDU

Mari Berpuisi


MUNAJAT RINDU





Pernah Kau berkata
Susunilah langkahmu pada Ku
Nantinya kaukan ku kejari
maka tersungkurlah aku ada satu kembara
kerana ku mengerti
Di hujungnya kau sedang menanti

Jua selalu Kau berkata
Hayatilah perutusan-perutusan
agar nanti,
Rindumukan sentiasa bergelodak
dan cinta kita mula mencari akarnya

Benarlah,
Pada coretan-Mu tersirap
bilah-bilah ketenangan
Yang ku kutip dicelah kepayahan
Namun tatkala keresahan dunia
mula membaluti
Kau hadiahkan kucupan syahdu
Melalui surat-suratMu
Langsung tenggelamlah aku
di lautan rindu
KataMu lagi,
Sujudlah padaKu
lalu ku tafakur pada noda seruMu
Lemas pada asyiknya menagih cinta

BisikMu jua
NamaMu ulangilah…ulangilah
Luahkan ungkapan cinta rinduMu
Walau gelita malam terus membungkus
Agar pantas,
SeruanMu ku sambut

Lalu jadiklah aku penyair setia
Mengarap puisi cinta
dan epilog cinta
Rindu menjadi satu
dan nama Mu ku kalung
saban waktu.

Nabi SAW bersabda yang bermaksud : Berbaktilah kamu kepada Allah di mana saja kamu berada dan iringilah kejahatan dengan kebajikan supaya ia menghapuskannya dan bergaullah dengan manusia dengan perangai yang baik dan tinggi." - At-Tirmidzi

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam