سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, July 9, 2008

++TIPS untuk peperiksaan bakal menjelma

cara menghadapi peperiksaan

a) duduk di bawah sinaran matahari 35 darjah celcius, 45 batu nautika sambil menyanyi formula LAW mengikut rentak jazz

b) menghafal nota yang diberikan sambil mengikat ibu jari kaki pada kenderaan yang berdekatan sambil berteriak "yes!yes!"

c) mengamalkan senaman yoga, taichi dan silambam serentak sambil mengingati rumus-rumus mahupun resipi tomyam sotong

d) tidur sambil beralaskan buku-buku setebal 25cm ke atas sambil meletakkan pensel di setiap celah jari kaki

e) membelanja setiap pensyarah, pengawas peperiksaan, pengutip kertas jawapan, pengawal yang bertugas serta penggubal soalan selama 7hari berturut2

f) mengamalkan diet seimbang selama 3hari, kemudian membuat laporan banci penduduk kampung berdekatan kepada ketua kampung berkenaan dengan harapan ketua kampung tersebut memberi tips peperiksaan

Semoga berjaya!!

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam