سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, July 9, 2008

++Sungguh TIDAK ADIL! Mengapa??

MENGAPA OH MENGAPA?

> > Mengapa seseorang Yahudi dibolehkan menyimpan janggut untuk

> > mengamalkan kepercayaannya. ..

> > ...tetapi bila seorang Muslim berbuat demikian, dia dianggap ekstrim

> > dan pengganas?

************************************************

Mengapa seseorang rahib boleh meliputi keseluruhan tubuhnya kerana

> > memperhambakan diri kepada Tuhannya...

> > ...tetapi bila seseorang Muslimah melakukan begitu, dia ditekan?

*************************************************

Mengapa bila wanita barat menjadi surirumah,

> > dia dihormati kerana dikatakan berkorban untuk keluarganya. ..

> > ...tetapi bila wanita Islam berbuat begitu, mereka kata, "dia mesti

> > dibebaskan!"

***************************************************

> > Mengapa mana-mana gadis boleh ke universiti dengan berpakaian

> > mengikut kesukaannya kerana punyai hak dan kebebasan...

> > ...tetapi bila seseorang wanita Muslim memakai hijab, dia tidak

> > boleh menjejakkan kakinya ke universiti?

****************************************************

> > Mengapa bila seseorang kanak-kanak meminati sesuatu bidang, dia

> > dikatakan punyai bakat...

> > ...tetapi bila seseorang kanak-kanak meminati Islam, dia dikatakan

> > tak berguna?

******************************************************

>>Mengapa kini ramai orang ke pusat-pusat Hiburan..

>>sedangkan Masjid/Surau orang makin bekurangan..

******************************************************

> > Mengapa bila seseorang Kristian atau Yahudi membunuh, agamanya tidak

> > dikaitkan... tetapi baru sahaja seseorang Muslim didakwa melakukan

> > jenayah, nama Islam turut diadili!

> > Mengapa bila seseorang berkorban diri untuk melihat orang lain

> > hidup, dia amat disanjungi.. .

> > ...tetapi bila seseorang warga Palestin melakukannya untuk

> > menyelamatkan diri, keluarga, rumahtangga dan masjidnya,

> > dia dikenali sebagai seorang pengganas?

********************************************************

> > Mengapa bila seseorang memandu kereta mewah dengan cara bahaya,

> > keretanya tidak pernah dipertikaikan. ..

> > ...tetapi bila seseorang Muslim melakukan kesalahan, orang kata ia

> > adalah kerana agama Islamnya!

**********************************************************

> > Mengapa kita terlalu percaya kepada akhbar...

> > ...tetapi selalu persoalkan apa yang terkandung di dalam Al-Quranul

> > Karim?

> > Sampaikan jika berasakan ia baik untuk sahabat anda!

> > Wallahu`alam.

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam