سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, July 9, 2008

++Peribahasa yang patut kita kongsi bersame..

Peribahasa: Sepandai-pandai lalat
terbang akhirnya ketaik jugak dia
hinggap.

Maknanya: Orang kalau dah
perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start
balik punyer.

Peribahasa: Sepandai-pandai tupai
melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.

Maknanya: Jangan macam
bagus....pa sal yg macam bagus tu
selalunya tak bagus.

Peribahasa: Biar putih tulang jgn
putih muker.

Maknanya: Kalau surat
beranak dah letak orang Melayu jgn
eksen nak jadi Mat Salleh plak... be
proud of what you are.

Peribahasa: Kalau tidak ader angin
masakan satu LRT boleh bau busuk?

Maknanya: Ada orang kentotlah tu...

Peribahasa: Seperti kacang luperkan
mamak kacang putih.

Maknanya: Orang yg
tak sedar diri....tak kenang jasa baik
orang yg muler-muler memfofularkan
dia .

Peribahasa: Ader udang di sebalik
udang lain

Maknanya: Jgn sangka yg
duduk sorang kat tempat sunyi tu
sorang....chec k betul-betul, mesti
ader sorang lagi kat bawah ke....kat
tengah ke...tengah baring ke.

Peribahasa: Biar mati anak jgn mati
pucuk.

Maknanya: Kalau dah mati pucuk
camner nak dapat anak......btol tak?

Peribahasa: Sudah jatuh ditimpa piano

Maknanya: Nasib malang yg tak agak-
agak.

Peribahasa: Hidung tak mancung, gigi
pulak yang mancung.

Maknanya:

maknernya.. . ......... .....

maknernya.. . ......... .....

maknernya.. . ......... .....

maknernya.. . ......... ..... Jangan

nak tersengeh-sengeh kat depan
PC...... Pergi lah study!!!!!....



Secantik bunga..semanis madu..jauh melang kah..ingat Pesan IBU..
sekeras kerikil semangat harus JITU..

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam